דבר העורכת – גיליון תזונה

דבר העורכת – גיליון תזונה

בשנת 1924 פנה ארנפריד פייפר, ממייסדי החקלאות הביודינמית, לרודולף שטיינר, מתוסכל כולו, ושאל אותו מדוע האימפולס הרוחני לא מתגשם בעולם, מדוע כה קשה להתגבר על "אשליות וקנאה קטנונית", ומדוע למרות המאמצים הכנים "כה ממעטים האנשים העוסקים בדבר להעיד על התנסויות בתחום הרוחני".

"זה עניין של תזונה," ענה לו שטיינר. "התזונה כפי שהיא כיום לא מספקת עוד את הכוחות הדרושים לרצון ולעשייה, שלהם זקוק האדם בכדי להגשים את כל אלה."

כמעט מאה שנה עברו מאז, ונראה שכיום אנחנו יכולים רק להתבונן בקנאה ובגעגוע אל אותה תזונה "לא מספקת" ולתהות כמה כוחות חיים אנחנו מקבלים בימינו רוויי הריסוסים, הדשנים הכימיים והמזון המתועש מהאוכל שאנחנו מכניסים לגוף. האם לא הגענו למעשה למצב שבו אנחנו מעמיסים על עצמנו מזון שנוטל מאיתנו כוחות במקום להזין אותנו?

ואולי ראוי קודם כול לשאול "מהי הזנה?"

ואכן כך עושה ד"ר מוטי לוי במאמרו "המטבח של שטיינר": לוי מעמיק ביחסי התזונה שלנו עם העולם, דרך הקשר בין האבולוציה האנתרופוסופית לאופן שבו פועל עלינו העיכול של הפיזי, האתרי והאסטרלי שאנו מקבלים ממינרלים, מצמחים ומבעלי חיים.

גם לירון ישראלי, שהביא את דבריו אלה של פייפר במאמרו "למען תֵרפא האדמה", שואל מהי תזונה. הוא מביא קריטריונים שונים להערכת האיכות של מזון ומציג את המשק הביודינמי כגשר שמחבר ביניהם.

עוד בגיליון, ריאיון חגיגי מלווה במתכונים עם יוטקה הרשטיין, הכוהנת הגדולה של הבישול האנתרופוסופי בארצנו; שיחה בין יתיר שדה לאמנה כנעאן, בשלנית ופעילה חברתית, על הקשר העמוק בין צמחים מקומיים למסורות בישול ולזהות אישית ולאומית; מאמר מאת השפית מיכל לוי על תנועת ה"סלואו פוד" ועל ניסיונה המרתק משנותיה כשפית ראשית בחוות אירוח ביודינמית באיטליה; ועוד שפע של מנות קריאה ראשונות ואחרונות שנועדו ליצור יחד גיליון מזין, מסקרן, מגוון, צבעוני ומשביע.

קריאה טעימה,

סימונה

מצטרפים במבצע לעיתון הילדים אדם צעיר >>> לפרטים והזמנה

תגובות

כתובת הדואר האלקטרוני שלך לא תפורסם. שדות החובה מסומנים *

*