מדור: אוכל טוב

רשימת כתבות

כל העולם מזנון

אלפי שנים חלפו מאז היינו ציידים-לקטים, אבל בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מעשירים את מטבחם בעלי חובזה, חרדל, חלמית ושומר שנקטפו בשדה. ימי תחילת החורף הם זמן מושלם ללקטן. לקריאה לחצו >> גיליון 9 אוכל טוב אורי מאיר -ציזיק   קרא עוד »

לחם שאור (מחמצת)

משחר ימיה ניזונה האנושות מלחם שאור, שהוכן באמצעות מחמצת, תערובת חמוצה המוכנסת לעיסת הבצק והמים, מתסיסה ומתפיחה אותה. בעבר עברה המחמצת במשפחה מדור לדור, אך גם היום לא מאוחר מידי להתחיל לאפות לחם שאור ביתי. לקריאה לחצו >> גיליון 8 אוכל טוב רן בן דוד קרא עוד »

יוגורט אגוזים

רבים מאיתנו מתקשים לעכל רכיבים שונים בחלב, ואף יכולים להסתדר בלעדיו. על היוגורט קשה יותר לוותר, כי באמת אפשר להרוויח מהחיידקים המועילים שמסייעים בייצורו. יוגורט אפשר להכין גם מאגוזים. רוב סוגי האגוזים, אם תטחנו אותם בבלנדר עם מים, יהפכו למשקה חלבי; אם נניח לחלֵב- האגוזים לעמוד – הוא יתסוס כמו יוגורט. יוגורט האגוזים מתאים גם כרוטב למנות שונות וכבסיס לכל ... קרא עוד »

תלאותיה של צמחונית בארץ הנקניקים

כשאני ב Va'rad , עיר מולדתי שבטרנסילבניה (רומניה של היום), מערכת-העיכול שלי חוֹוה טראומה של תת-תזונה מסוימת. שנים ניסיתי למנוע את זה, הבאתי עִמי לשם אורז מלא, קינואה, גרנולה, טחינה ועוד, אך המאכלים האלה, שעליהם אני ניזונהכאן בארץ, כל-כך לא שייכים לשם, עד שבפשטות, איני יכולה לאכול אותם שם בצורה מסודרת. לקריאה לחצו >> גיליון 5 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »

החורף הישראלי בגן-הבית

התבקשתי לכתוב על מאכלים חורפיים ואני מוצאת את עצמי עדיין בבגדי-הקיץ שלי, בחוץ °28 והדבר היחידי שאני יכולה לעשות הוא להיזכר במאכלים שמתאימים לימים קרים, כי באופן טבעי החורפיוּת אינה באה. מה שנכון יותר לעשות (ועשיתי) הוא ללכת ל"גן-הבית" של ארזסרלין (בין הרדוף לעדי בכביש הישן), להסתכל בירקות שגדלים עכשיו ולבשל דבר-מה מהירקות האלה. בגן-ירק אורגני זה, ברור מאוד שכוחות-החיים ... קרא עוד »

הבישול ומערכת העיכול

מהי הבשלה בצמח? הצמח בונה את גופו בזיקה ישירה לכוחות הטבע (המינרלים, האוויר, המים והחום, כוכבי הלכת ועוד...) הוא זקוק לחום כדילגדול ולצמוח, והשמש היא שמחממת אותו ותומכת בתהליכיגדילתו. משמעות המונח "הבשלה" היא שחלק הצמח שאנומעוניינים לאכול נמצא כעת בשיא צמיחתו. נקודת ההבשלההיא יחסית לתזונת האדם ואינה בהכרח נקודת ההבשלה של הצמח מבחינה בוטנית. לקריאה לחצו >> גיליון 3 אוכל ... קרא עוד »

האדם הוא צמח הפוך

  תזונת האדם קשורה בקשר ישיר לממלכת הצומח. מקור כל האוכל שלנו הוא בממלכה זו, גם כשאנו אוכלים בשר, חלב, ביצים ושאר תוצרי ממלכת החי, מפני שגם היא ניזונה ותלויה בממלכת הצומח. ללא הצמחים לא היו יכולים להתקיים חיים על פני האדמה. לקריאה לחצו >> גיליון 2 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »