עומדת על המשמרת

כמעט שלושים שנה עוסקת יונית קריסטל בשימור המלאכות המסורתיות של ארץ ישראל. היא עושה זאת על ידי ראיונות עם זקנים ובעיקר זקנות שעוד זוכרות את המלאכות ועוסקות בהן. במקביל – היא בוראת בסדנת העבודה שלה ביבנאל עולם שלם של מלאכות שכמעט נעלמו מהארץ קרא עוד »

הַדְלָיָה

בכל שנה מחדש עת יורדים עלינו ימי החום, מעוררים בי צמחי הקיץ התפעמות. ימים ארוכים הם עומדים בשמש הקופחת, ובניגוד מוחלט לכל היובש שמסביב, הם מוציאים עלים רחבים, מתפרשים לכל עבר ומניבים פירות מתוקים ומלאי עסיס. בעודי מתבוננת בהם בהשתוממות, מחפשת צל או לפחות משהו להיאחז בו, אני מבחינה בצמחים, שגם הם כמו רוצים להיתלות. הם מטפסים על מה שנקרה ... קרא עוד »

ליקוטי קיץ

אנו יוצאים ללקט ולבשל בחוף הסוסים, הנמצא ממערב ומדרום לקיבוץ שדות ים. כאן, לאורך החוף, במה שמכונה "רצועת הרסס של החוף", אנו פוגשים מספר רב של מיני צמחי בר הראויים למאכל. בין המינים הללו ניתן למצוא חומעה מגוידת, מלוח קיפח, צלקנית נאכלת, דו-פרק חופי, בן-טיון בשרני ואהל הגבישים – שהוא הכוכב שלנו הפעם. יש לו טעם יחיד במינו, מרקם בשרני ... קרא עוד »