תזונה

רשימת כתבות

איך שעַכּוּבּ מתגלגל

אמנה מדגימה הכנת פטאייר ממולא עלי סלק בר מלוקטים

לאחר שנות דור שבהן נאסר ליקוט צמחי בר חיוניים למטבח המקומי, החליטו הרשויות לאפשר ליקוט לצרכים ביתיים. לרגל שינוי החוק שוחחתי עם אמְנה כנעאן העוסקת בבישול פלסטיני על הקשר הסימביוטי שבין האדם לתבנית נוף הולדתו קרא עוד »

דבר העורכת – גיליון תזונה

דבר העורך אדם עולם

בשנת 1924 פנה ארנפריד פייפר, ממייסדי החקלאות הביודינמית, לרודולף שטיינר, מתוסכל כולו, ושאל אותו מדוע האימפולס הרוחני לא מתגשם בעולם, מדוע כה קשה להתגבר על "אשליות וקנאה קטנונית", ומדוע למרות המאמצים הכנים "כה ממעטים האנשים העוסקים בדבר להעיד על התנסויות בתחום הרוחני". "זה עניין של תזונה," ענה לו שטיינר. "התזונה כפי שהיא כיום לא מספקת עוד את הכוחות הדרושים לרצון ... קרא עוד »

רודולף שטיינר ותפוח האדמה הסיני המתוק

שורש האור בחנות חוות אנדריאס

עשרות שנים אחרי ששטיינר דיבר על צמח אור שיכול לחזק את כוחות החיים של האדמה ושל האדם, נראה שהאגדה קורמת עלים בדמות בטטה סינית שאיננה בטטה כלל. אודי לוי נסע לחוות אנדריאס שבגרמניה, שם מגדלים את הדיאוסקוריאה, ופגש אנשים ושורשים קרא עוד »

5 שאלות עם חיים אטיאס

חיים אטיאס

יליד מרוקו, גדל בבאר שבע ולמד בישיבה. פגש את האנתרופוסופיה בגרעין קטורה, למד באמרסון קולג' וברבות השנים נדד עם משפחתו בין אנגליה – שם היו הוא ורעייתו הורי בית בקמפהילים – לאלוני אבא. לאחרונה חזר לשכונת ילדותו בבאר שבע ופתח פיצה מחמצת ששמה הגיע למרחקים. 1 ספר על הילדות שלך, איזה ילד היית? נולדתי ב-1957 בקזבלנקה, מרוקו, בתקופה שהייתה מאוד ... קרא עוד »