ערוץ תוכן: תזונה

רשימת כתבות

רודולף שטיינר ותפוח האדמה הסיני המתוק

שורש האור בחנות חוות אנדריאס

עשרות שנים אחרי ששטיינר דיבר על צמח אור שיכול לחזק את כוחות החיים של האדמה ושל האדם, נראה שהאגדה קורמת עלים בדמות בטטה סינית שאיננה בטטה כלל. אודי לוי נסע לחוות אנדריאס שבגרמניה, שם מגדלים את הדיאוסקוריאה, ופגש אנשים ושורשים קרא עוד »

5 שאלות עם חיים אטיאס

חיים אטיאס

יליד מרוקו, גדל בבאר שבע ולמד בישיבה. פגש את האנתרופוסופיה בגרעין קטורה, למד באמרסון קולג' וברבות השנים נדד עם משפחתו בין אנגליה – שם היו הוא ורעייתו הורי בית בקמפהילים – לאלוני אבא. לאחרונה חזר לשכונת ילדותו בבאר שבע ופתח פיצה מחמצת ששמה הגיע למרחקים. 1 ספר על הילדות שלך, איזה ילד היית? נולדתי ב-1957 בקזבלנקה, מרוקו, בתקופה שהייתה מאוד ... קרא עוד »

ארוחת בוקר בצנצנת

מדור סנדביץ' לבית ספר

קיץ. כולכם ודאי עסוקים מעל הראש בהכנות למסיבות סוף השנה בבתי הספר, בגנים ובחוגים, ובחזרות להצגות הסיום ולמופעים. בין לבין, לפעמים פשוט אין זמן או חשק לבשל אוכל חם, כך שממילא כל היום אוכלים פירות וסנדביצ'ים. דווקא מסיבה זו החלטתי להחליף הפעם את הסנדביץ' במנה קלה, מהירה להכנה, משביעה ובריאה, שתוכלו לקחת אתכם בבוקר לבית הספר או לחזרות ואפילו להרוויח ... קרא עוד »

סנדביץ' של יום ראשון

במדור הפעם מתארחת אצלי חברתי פאולינה לוהֵר, תלמידה בבית ספר ולדורף בעיר בראונשוויג שבגרמניה. בראונשוויג, למי שלא יודע, היא העיר התאומה של טבעון, ולפני כחודש, במסגרת פרויקט חילופי תלמידים, נסעתי לשם עם עוד שלושה ילדים מבני כיתתי. אני התארחתי במשך שלושה שבועות אצל פאולינה, ועכשיו היא אצלי. מאחר ופאולינה לא טעמה חלה מימיה והתאהבה בה מהביס הראשון, החלטנו להקדיש את ... קרא עוד »

5 שאלות עם יוטקה הרשטיין

יוטקה הרשטיין

יוטקה הרשטיין, בת 63, מתגוררת בקיבוץ הרדוף. נולדתי כבת למיעוט ההונגרי ברומניה (בחבל טרנסילבניה). בגיל 21 עליתי לישראל, כאן הכרתי את בעלי, וכאן נולד בני, אדם. למדתי ספרות אנגלית באוניברסיטת בן גוריון בנגב, ולימדתי אנגלית במשך שמונה שנים. מאוחר יותר למדתי חינוך ולדורף באנגליה במשך חמש שנים, ומשם הגעתי להרדוף. אני מנהלת את מסעדת הרדוף מזה 22 שנים. הוצאתי לאור בעברית רבים מן הספרים האנתרופוסופיים, וכן חיברתי את הספר "בישול מלא חיים", אשר תורגם גם לאנגלית. קרא עוד »

על כיבושים ושלום

בספרו "הלקסוס ועץ הזית" מתאר עיתונאי הניו יורק טיימס תומס פרידמן כיצד ביקר ביפן, במפעל המכוניות "לקסוס", ובעודו נפעם מהטכנולוגיה המתקדמת שבאה לידי מימוש בפס הייצור של מכונית היוקרה, קיבל דיווח מהמזרח התיכון: שוב המקומיים רבים סביב איזה מטע של עצי זית. הניגוד הזה, בין הקִדמה שמופצת בכל רחבי העולם לבין המסורת שנאחזת ברגב אדמה עתיק, העניק לו את ההשראה לשם הספר, שמתאר בצורה נהדרת את העולם רגע לפני הכניסה למאה ה-21. קרא עוד »

עוד בוקר שגרתי ביפן

מדור סנדביץ' לבית ספר

אם תיכנסו לכל כיתה אקראית בארוחת העשר תוכלו לראות נוף די משעמם של סנדוויצ'ים עם ממרח כלשהו ולפעמים קצת ירקות. כל יום בעשר חיכה גם לי אותו לחם עם חומוס (או כל מילוי אחר) בקופסת האוכל שלי, אבל אחרי תשע שנים החלטתי שהגיע הזמן לגוון. עם כל החזרה לשגרה (ומיליון הדברים שצריך לזכור) פרח לי מהראש המדור שאני אמורה לכתוב, ... קרא עוד »