ערוץ: תזונה

הסינכרוניזציה של התזונה

אדם עולם - אנתרופוסופיה בישראל

כשאני מפנקת את עצמי בקפה וקרואסון, באותו רגע אני ממש מבסוטית, אבל זמן קצר לאחר כן גופי שואל אותי: "למה עשית לי את זה?". אין לי תשובה ואני גם יודעת שמדי פעם אמשיך לחזור על כך. לקריאה לחצו >> גיליון 19 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »

קורט מלח ותקווה

אדם עולם - אנתרופוסופיה בישראל

מה הגיוני לאכול בימים כאלה של חורף? כשאנו שומעים חדשות, יש לנו את כל הסיבות שבעולם להיות מודאגים. העולם נמצא במשבר; שנת 2012 הגיעה ואני לא יודעת מה היא צופנת לנו, מה המשמעות של היפוך הקטבים או סיום לוח השנה של המאיה, אבל זה ברור שמשהו קורה. לקריאה לחצו >> גיליון 18 אוכל טוב יוטקה הרשטיין   קרא עוד »

בשר? חשבו עוד פעם

אדם עולם - אנתרופוסופיה בישראל

תעשיית הבשר לא רק גורמת סבל רב לחיות; מסתבר שהיא התעשייה המזהמת ביותר בעולם. תזונה טבעונית המתבססת על מרכיבים לא מעובדים מן הצומח היא התחליף הבריא והמקיים למזון מן החי. לקריאה לחצו >> גיליון 16 אוכל טוב נטלי שוינקלשטיין קרא עוד »

לאכול בחוץ

אדם עולם - אנתרופוסופיה בישראל

“צמחי בר למאכל” אורי מאיר צ’יזיק | הוצאת מפה | 98 ש”ח בעברם של רבים וטובים שוכן בית ספר שדה כאבן דרך חיונית. שם לימדו אותנו לטייל ולהגדיר כאחוזי דיבוק כל מה שמבצבץ ומוריק מתחת לרגליים. מאז נרגענו ועכשיו חלק מאיתנו אפילו מעיזים להתרווח ופשוט להינות מההליכה ומהצמחים שבדרך. שמועות אומרות שאפשר גם לטעום מהם, לקצוץ ולטגן. לקריאה לחצו >> ... קרא עוד »