מה הגיוני לאכול בימים כאלה של חורף? כשאנו שומעים חדשות, יש לנו את כל הסיבות שבעולם להיות מודאגים. העולם נמצא במשבר; שנת 2012 הגיעה ואני לא יודעת מה היא צופנת לנו, מה המשמעות של היפוך הקטבים או סיום לוח השנה של המאיה, אבל זה ברור שמשהו קורה. לקריאה לחצו >> גיליון 18 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »
תזונה
רשימת כתבות
בשר? חשבו עוד פעם
תעשיית הבשר לא רק גורמת סבל רב לחיות; מסתבר שהיא התעשייה המזהמת ביותר בעולם. תזונה טבעונית המתבססת על מרכיבים לא מעובדים מן הצומח היא התחליף הבריא והמקיים למזון מן החי. לקריאה לחצו >> גיליון 16 אוכל טוב נטלי שוינקלשטיין קרא עוד »
נאה המזון בעינַי
מזון נא ( Raw Food ) הוא טרנד חם בעולם התזונה הבריאה – גם בזכות השייק הירוק, שהוא ארוחת בוקר שאין-שנייה-לה. לקריאה לחצו >> גיליון 15 אוכל טוב טליה לוין קרא עוד »
לא על הלחם לבדו
בעולם אידיאלי, מה שטעים לנו הוא מה שבריא לנו, ולהפך. כצעד קטן לקראת אותה שלמות, מתכון פשוט לקרקרים בריאים וטעימים. לקריאה לחצו >> גיליון 13 אוכל טוב אלה קומר קרא עוד »
האוכל, בראש או בבטן?
"אוכל טוב" אינו רק מזון מלא ואורגני. חשוב ביותר המקום הנפשי-רגשי שממנו אנו סועדים. לקריאה לחצו >> גיליון 12 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »
לאכול בחוץ
“צמחי בר למאכל” אורי מאיר צ’יזיק | הוצאת מפה | 98 ש”ח בעברם של רבים וטובים שוכן בית ספר שדה כאבן דרך חיונית. שם לימדו אותנו לטייל ולהגדיר כאחוזי דיבוק כל מה שמבצבץ ומוריק מתחת לרגליים. מאז נרגענו ועכשיו חלק מאיתנו אפילו מעיזים להתרווח ופשוט להינות מההליכה ומהצמחים שבדרך. שמועות אומרות שאפשר גם לטעום מהם, לקצוץ ולטגן. לקריאה לחצו >> ... קרא עוד »
הבעיה של הבמבה
בזמן שבישראל שוב מחלקים מסכות אב"כ, טוב להזכר מהי הסכנה האמיתית לבריאותנו. לקריאה לחצו >> גיליון 11 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »
פעמיים כי טוב
השעורה היא דגן בעל תכונות רבות ערך לאדם. בבית ניתן להכין ממנה משקה מצוין לחולים ולנשים מניקות. ומה עושים עם השעורה שנשארה? מכינים מאפה מתוק. לקריאה לחצו >> גיליון 10 אוכל טוב אורנה בן אהרון קרא עוד »