האני
רשימת כתבות
מורה נבוכים לאני
האני האנושי הוא המושג החשוב והחמקמק ביותר באנתרופוסופיה. קריאה חוזרת בגוף, נפש, רוח של שטיינר מעלה תמונה חדשה ומפתיעה של מהות האני בישות האדם קרא עוד »
אני, משמע, קיים
האנתרופוסופיה יוצאת מנקודת הנחה שהאני לעולם אינו פגוע. אלו הן רק המעטפות שזקוקות לטיפול ולתמיכה. אבל איפה נגמרת המעטפת ומתחיל הגרעין? ואם כן, מי הוא האני שכותב את המאמר הזה ומי הוא האני שקורא אותו? על ה"אני" האנתרופוסופי ועל האני שהוא אני קרא עוד »
האני וסוד הקארמה
עוטה גופים ופושט גופים, חוצה זמנים ומתרועע עם ישויות מההיררכיה העליונה. האני הפרטי שלנו, החלק הקרוב לנו ביותר ועם זאת המסתורי ביותר, הוא זה שקובע – עוד לפני שאנחנו נולדים – אילו תכונות וכישורים יהיו לנו וכיצד ייראו חיינו קרא עוד »
לחולל את יצירת חיינו
איך ייראו חיינו אם נתייחס אליהם כאל יצירה פילוסופית שהאני מחולל? אורי בן דוד קורא (שוב ושוב) בפילוסופיה של החירות ומגלה שאת "יסודות החיים" של שטיינר – אלה שהופכים את חיינו ליצירת אמנות מתהווה – ניתן להטמיע בשינון קפדני, כאילו אנו לומדים בעל פה פרטיטורה של היצירה שאנחנו עומדים לבצע. היישום? הוא מתאפשר במרחב החברתי קרא עוד »
אדם ממשי ואדם וירטואלי: על האני בעידן הדיגיטלי
כיצד הפך הטלפון לחלק מהיד שלנו, ומעבר לזה – לחלק מהזהות שלנו? קל לראות את ההשפעות הדיגיטליות על ההרגלים שלנו (גוף אתרי) ועל הרגשות (גוף אסטרלי); אך האם בעתיד יושתלו האפליקציות כשבב בגוף הפיזי שלנו? ומה עם האני? האם יש לנו עכשיו אני נוסף – דיגיטלי? קרא עוד »
מי מְדבר?
האם קיימת ישות מאחורי עולם התופעות? שהרי, אם התופעות "מדברות" משמע יש מאחריהן דובר קרא עוד »
פרידה, הפעם לתמיד
כמה תחנות בחייו יוצאי הדופן של איתי פז, שהסתימו בטרם עת קרא עוד »
חינוך בהשראת עולמות הרוח
"עבודת החינוך משמעה המשך פה, על פני האדמה, של העבודה הרוחית אותה עשתה כל נשמה בעולמות הרוח". מצוידים במידע זה, כיצד יוכלו מחנכים לעזור לילד לפתח את האני שלו? קרא עוד »
הילד הזה הוא אני
האם האני של הילדה שלנו מורה לה להפוך לטבעונית? האם האני של הילד מנחה אותו להסתגר בחדרו בגיל ההתבגרות? ואולי אלה נובעים דווקא מהתניות חברתיות, תגובה ללחץ או הורמונים? איפה האני שלהם אם כן? איפה שלנו? קרא עוד »