לקריאה לחצו >> גיליון 12 תוכן העניינים קרא עוד »
חינוך ולדורף וטכנולוגיה
רשימת כתבות
5 שאלות עם מרים מקוב
מרים מקוב נולדה בשנת 1922 בוורשה, פולין. כשהייתה בת שנתיים התפטר אביה מעבודתו, לאחר שנכח בטקס הפתיחה של האוניברסיטה העברית באודיטוריום הר הצופים. משפחתה עלתה ארצה והתיישבה במושבה רחובות. לאחר שמונה שנות לימודים בבית ספר עממי למדה הוראה בסמינר לוינסקי. במלחמת העולם השנייה התנדבה לחיל ובין 1942 ל— 1946 ,(S.T.A) העזר לנשים בצבא הבריטי שירתה בבית חולים במצרים כעוזרת לאחות. ... קרא עוד »
בין חברה עסקית לעסק חברתי
משדרות ועד בנגלדש, עסקים חברתיים מוקמים בידי יזמים שלא על מנת לגרוף רווחים אישיים, אלא במטרה לממש יעדים חברתיים מבלי להסתמך על צדקה. לקריאה לחצו >> גיליון 12 אדם אדמה איל בלוך קרא עוד »
האוכל, בראש או בבטן?
"אוכל טוב" אינו רק מזון מלא ואורגני. חשוב ביותר המקום הנפשי-רגשי שממנו אנו סועדים. לקריאה לחצו >> גיליון 12 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »
גליון 12 – אנתרופוסופיה בעברית
הרמוניה, תואם הרמוניה היא מושג שאנו משתמשים בו רבות. עם זאת, לרוב איננו מודעים להיקפו ולעומקו של מושג זה. לקריאה לחצו >> גיליון 12 אנתרופוסופיה בעברית אבי בן צבי קרא עוד »
כובע כותנה רחב שוליים
קייטנה, טיול או סידורים - בקיץ כל יציאה קטנה מהבית דורשת כובע. חצי שעת עבודה ויש לכם וליקירכם כובע קיצי מתוק, בהתאמה אישית. לקריאה לחצו >> גיליון 12 מלאכות איריס גל קרא עוד »
אמנות הטיפול הנפשי
הפסיכולוגיה של פרויד מוליכה את האדם לעיסוק בפחדיו ויצריו, אולם ממשיכיו התמקדו ביחסי מטופל-מטפל כהשתקפות יחסי האדם עם סביבתו. הטיפול האנתרופוסופי רואה תמונת אדם גבוהה ומקיפה, אך עלול לאבד את הנשימה הרגשית-אינטואיטיבית בין מטפל למטופל - שבלעדיה הטיפול איננו טיפול. טיפול נפשי הנובע מן הפסיכולוגיה והאנתרופוסופיה כאחת עשוי לשלב את הטוב שבשתי הגישות וחשוף למכשלות שבשתיהן. לקריאה לחצו >> גיליון ... קרא עוד »
גליון 12 – מכתבים למערכת
לקריאה לחצו >> גיליון 12 מכתבים למערכת קרא עוד »
מתחת לשמים
השמים משקפים את הארץ והבנתם מזמינה אותנו להיות בני בית על פני האדמה. לקריאה לחצו >> גיליון 12 אסטרוסופיה מרקו מנחמי קרא עוד »
באמנות, כמו באמנות אין דבר כזה שאין דבר כזה
המלחמה בדוגמטיות היא הנר שעומד לרגליהן של סטפני אלון וּורד שטמפר, מייסדות הסמינר לגננות ולדורף בקריית טבעון, הרואות בחינוך תהליך יצירה תמידי. בשיעורים שהן מעבירות, הן מבקשות לחבר בין הפילוסופיה של שטיינר לפרקטיקה היומית, ומתמקדות בשִבעון הראשון, כצורך קיומי של העולם המודרני. לקריאה לחצו >> גיליון 12 באמנות כמו באמנות אין דבר כזה שאין דבר כזה איריס גל ונלי קרוגיוס ... קרא עוד »