טול קורה : גם בחינוך ולדורף ניתן לפגוש את הגישה המתייגת, המשווה והמקטלגת; גם אצלנו יש טבלאות, קריטריונים והגדרות מכלילות שמפספסות את האינדיבידואל של הילד. הרי מחלות הזמן ואתגריו נמצאים בתוכנו, אך כך גם התרופות למחלות אלו. בהשראת מאמרו של הניג קהלר "מדוע הורים הם מתקדשים" [אדם עולם, גיליון 35] מאת: גלעד גולדשמידט >>> להמשך קריאה קרא עוד »
קארמה, חלק ב
רשימת כתבות
להתעורר לקהילה
בעקבות הצמיחה הברוכה במספר היוזמות החינוכיות שנובטות בארץ, גדלה ומתרחבת הקהילה הארצית של אנשים הנוגעים אנתרופוסופיה. תפקיד הקהילה הוותיקה הוא להכיל ולהזין את נפשות היחידים שהתעורר בהם האימפולס החברתי והם הקימו יוזמה חינוכית... מאת: רחלי תדהר קנר >>> להמשך קריאה קרא עוד »
מאמר תגובה: הקץ ל"מומחיות"
כאשר המחנכים מתנשאים וחובשים את כובע “היודע”, ההורים מבולבלים, והחיבור המרפא מתפספס. על המורים לנסוך ביטחון בהורים, שהם בני החוויה המוסמכים ביותר של ילדיהם. תגובה למאמרו של הניג קהלר מאת: גבע ששון >>> להמשך קריאה קרא עוד »
חיי אדם ברביעיית מיתרים
אם ישנו הזמן האובייקטיבי של החיים, וישנו הזמן הסובייקטיבי של הנפש. המלחין סמטנה הפליא לשלב בין השניים ותרגם את הביוגרפיה שלו ליצירה מוזיקלית מאת: גבע ששון >>> להמשך קריאה קרא עוד »
הדבורים והאדם – גורל משותף
עם הפיכת גידול הדבורים לענף חקלאי־ תעשייתי, נטל האדם את גורל הדבורים לידיו. בידיו האפשרות להציל אותן הכחדה, אם יגדלן באופן אישי מאת: הילמר קונמן >>> להמשך קריאה קרא עוד »
כסף אורגני
בגלל הריבית, כסף מסוגל לגדול מתוך עצמו, וזאת בניגוד לסחורות שמתבלות. דבר זה יוצר אנומליה כלכלית, מעין וירוס הגורם להשתוללויות בשווקים. הפתרון: מטבע מזדקן מאת: נועם שרון >>> להמשך קריאה קרא עוד »
הישראלי המכוער באיטליה
דודו בן־זקן יצא עם משפחתו לחופשה חלומית בטוסקנה. רוב הזמן הוא ניסה לברוח מהישראלי המכוער. המסע הסתיים בקללות על ברלוסקוני, האפיפיור ומורן אטיאס מאת: דודו בן זקן >>> להמשך קריאה קרא עוד »
אמן אורח: דנה לין
קארמה פירושה נטיה. כשאני מציירת אני מזהה אצלי שני כוחות: אחד שרצונו להתמזג עם הדף, לגעת בצורה המינימלית והעדינה ביותר האפשרית, והתנועה האופיינית לו היא זרימה והתפשטות; ושני שזקוק להפעלת כוח ומשקל, לחלק את החלל בגבולות ברורים, והתנועה האופיינית לו היא לחץ ודחיסה. שניהם מבקשים מימוש והארקה אך זזים אחרת. יש עוד רצונות, אבל אלו שתי הנטיות הפיזיות הבסיסיות שבידי... ... קרא עוד »
קארמה במוסד הטיפולי
במוסדות לבעלי נכויות התפתחויות, המטפל מחליט עבור המטופל מתי לקום, מתי לשכב לישון, מתי ומה אוכלים, מתי חוגגים, מתי נפגשים ומתי נפרדים — בלי לשאול אותו מה הוא רוצה. המטפל כופה על המטופל אורח חיים אנתרופוסופי, וזאת בשם הקארמה המשותפת של שניהם. למה, בעצם? מאת: אודי לוי >>> להמשך קריאה קרא עוד »
המנגן במנגנונים
האם יש ביהדות מושג מקביל ל”קארמה”? כן ולא. ישנה ההשגחה של א־להים, שהיא הפעולה החינוכית, מלאת־ החסד והחכמה, היוצרת והמפעילה את המנגנונים למיניהם: הקארמטי, האסטרולוגי, התורשתי, הביולוגי, ואפילו את המלאכי מאת: דניאל שליט >>> להמשך קריאה קרא עוד »