תושבת נס ציונה, ילידת מינסק, בלרוסיה, 1971, עוסקת שבע שנים בפיסול רך בחוטים וסיבים ממגוון סוגים. בעברה ביופיזיקאית. קרא עוד »
סליחות
רשימת כתבות
הרהורים בעקבות דוח ועדת ביטון
איך החליפו סוכנויות ביטוח, קרנות פנסיה ומעונות יום מבית היוצר של תרבות המערב את המשפחה המורחבת המסורתית קרא עוד »
חזון לחברה ישראלית מתחדשת
בגיליון הקודם התבוננו באליטות וניסינו להבין ולהתמודד עם השאלה מה הם תפקידיה של המדינה. עתה נוכל להציג תמונת עתיד וחזון אופטימי ואוטופי לחברה הישראלית, ברוחה של תנועת "שיח ישראלי" קרא עוד »
על לוח לבנו
רוורס
קולגיום
למה קולגיום ולא אספת מורים? קרא עוד »
הירונימוס הקדוש – פטרון המתרגמים / ד"ר מיכל שוסטר
ב-30 בספטמבר נוהגים לחגוג בעולם את יום המתרגם הבין-לאומי. זהו יום מותו של הירונימוס (St. Jerome) – פטרון המתרגמים והפרשנים של הכנסייה, שתרגם את התנ"ך ואת הברית החדשה ללטינית. הירונימוס חי באימפריה הרומית. הוא נולד במזרח אירופה בשנת 347 ונפטר ב-420 בארץ ישראל. בעקבות התגלות רוחנית, עבר הירונימוס לחיות במדבר, שם פגש יהודי מומר שלימד אותו עברית. כשחזר לציוויליזציה ולזרועות ... קרא עוד »
5 שאלות עם מרים פטרי
מרים פטרי, בת 69, אם ל-2 וסבתא ל-6, יועצת ביוגרפית ומתרגמת, חלק מצוות בית הספר לייעוץ ביוגרפי "אם החיטה". קרא עוד »
מ"אדון הסליחות" ועד "מפסיקים להתנצל": הסליחה והמחילה במרחב הציבורי בישראל
מושג הסליחה והמחילה עומד במרכזו של יום הכיפורים, שהוא היום החשוב ביותר בדת היהודית. אך כיום, כמעט ולא ניתן למצוא ביטויים אותנטיים שלהם בציבוריות הישראלית. מה היה התהליך שהוביל לזה, ומה מקומם של המושגים התנצלות, "סולחה", חרטה וכפרה? בואו נצא למחקר תרבותי-לשוני קרא עוד »
הסליחה במעשה החינוכי
יותר משהוא מהווה מוסד לימודי, בית הספר הוא חברת ילדים צפופה שבה הם נמצאים בחיכוך פיזי וחברתי מתמיד. ובמיקרוקוסמוס הזה – כמו גם בעולם שבחוץ – החיכוך מזמין פגיעה, והפגיעה מזמינה בקשת סליחה. גבע ששון מתחקה אחרי המעשה החינוכי העוסק בבירור מהותה של הסליחה בקרב הילדים בגילאים השונים קרא עוד »