תזונה ותודעה

שער גליון תזונה ותודעה

גליון 63 | ספטמבר-אוקטובר 2019

גיליון תזונה ותודעה חוקר ומעמיק לתוך הקשר שבין המזון שאנו אוכלים ומצבנו הנפשי רוחני. הגיליון עונה על השאלה מהי הזנה ומהי תזונה בריאה מנקודת המבט האנתרופוסופית.

רשימת כתבות

דבר העורכת – גיליון תזונה

דבר העורך אדם עולם

בשנת 1924 פנה ארנפריד פייפר, ממייסדי החקלאות הביודינמית, לרודולף שטיינר, מתוסכל כולו, ושאל אותו מדוע האימפולס הרוחני לא מתגשם בעולם, מדוע כה קשה להתגבר על "אשליות וקנאה קטנונית", ומדוע למרות המאמצים הכנים "כה ממעטים האנשים העוסקים בדבר להעיד על התנסויות בתחום הרוחני". "זה עניין של תזונה," ענה לו שטיינר. "התזונה כפי שהיא כיום לא מספקת עוד את הכוחות הדרושים לרצון ... קרא עוד »

5 שאלות – עם איריס בן צבי

מדור 5 שאלות

איריס בן צבי, בת כפר יהושע, בעלת משק חקלאי שהוסב לחקלאות אורגנית בשנת 1983. כיום עוסקת בטיפוח בוסתנים במשק ובכתיבה בבלוג "מצמיחה מאדמה" (irisplace.net). 1. ספרי על הילדות שלך גדלתי במושב, בראשית שנות החמישים, שנים ראשונות למדינה. סבי וסבתי מצד אבי היו מוותיקי המושב, ובעלי "משק מעורב" כפי שהיה נהוג אז. גידלו תבואה וירקות, עצי פרי וכרם, פרות ותרנגולות. אמי ... קרא עוד »

איך שעַכּוּבּ מתגלגל

אמנה מדגימה הכנת פטאייר ממולא עלי סלק בר מלוקטים

לאחר שנות דור שבהן נאסר ליקוט צמחי בר חיוניים למטבח המקומי, החליטו הרשויות לאפשר ליקוט לצרכים ביתיים. לרגל שינוי החוק שוחחתי עם אמְנה כנעאן העוסקת בבישול פלסטיני על הקשר הסימביוטי שבין האדם לתבנית נוף הולדתו קרא עוד »