תגית: אוכל

רשימת כתבות

ארוחת הבוקר האולטימטיבית

שייק טבעי

חברות שבטיות השתמשו בהם כתרופה למחלות, כאמצעי להגברות האון או כמנחה לאלים. המדע המודרני מגדיר אותם מחדש כמזונות-על, העשירים בחלבונים, ויטמינים ונוגדי-חמצון. כך תכינו מהם שייק. לקריאה לחצו כאן>>> קרא עוד »

לחם שאור (מחמצת)

משחר ימיה ניזונה האנושות מלחם שאור, שהוכן באמצעות מחמצת, תערובת חמוצה המוכנסת לעיסת הבצק והמים, מתסיסה ומתפיחה אותה. בעבר עברה המחמצת במשפחה מדור לדור, אך גם היום לא מאוחר מידי להתחיל לאפות לחם שאור ביתי. לקריאה לחצו >> גיליון 8 אוכל טוב רן בן דוד קרא עוד »

יוגורט אגוזים

רבים מאיתנו מתקשים לעכל רכיבים שונים בחלב, ואף יכולים להסתדר בלעדיו. על היוגורט קשה יותר לוותר, כי באמת אפשר להרוויח מהחיידקים המועילים שמסייעים בייצורו. יוגורט אפשר להכין גם מאגוזים. רוב סוגי האגוזים, אם תטחנו אותם בבלנדר עם מים, יהפכו למשקה חלבי; אם נניח לחלֵב- האגוזים לעמוד – הוא יתסוס כמו יוגורט. יוגורט האגוזים מתאים גם כרוטב למנות שונות וכבסיס לכל ... קרא עוד »

לבריאות

תזונת האדם והקשר שלה לבריאותו הם מהתחומים המרתקים ביותר כאשר אנו משלבים בין הידע המדעי הפיזי שצברה האנושות במהלך השנים לבין הידע של מדע-הרוח. בסדרת מאמרים המתחילה במאמר הזה ננסה להקיף את הנושא ככל שניתן, ולהפוך אותו נהיר ונגיש לקוראים. לקריאה לחצו >> גיליון 7 לבריאות דר מוטי לוי קרא עוד »

תלאותיה של צמחונית בארץ הנקניקים

כשאני ב Va'rad , עיר מולדתי שבטרנסילבניה (רומניה של היום), מערכת-העיכול שלי חוֹוה טראומה של תת-תזונה מסוימת. שנים ניסיתי למנוע את זה, הבאתי עִמי לשם אורז מלא, קינואה, גרנולה, טחינה ועוד, אך המאכלים האלה, שעליהם אני ניזונהכאן בארץ, כל-כך לא שייכים לשם, עד שבפשטות, איני יכולה לאכול אותם שם בצורה מסודרת. לקריאה לחצו >> גיליון 5 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »