תגית: בישול

רשימת כתבות

ארוחת הבוקר האולטימטיבית

שייק טבעי

חברות שבטיות השתמשו בהם כתרופה למחלות, כאמצעי להגברות האון או כמנחה לאלים. המדע המודרני מגדיר אותם מחדש כמזונות-על, העשירים בחלבונים, ויטמינים ונוגדי-חמצון. כך תכינו מהם שייק. לקריאה לחצו כאן>>> קרא עוד »

מה קרה לחיטה?

עייפות, נפיחות, גזים, עצירות, מחלות שונות של מערכת העיכול ואנמיה נקשרים בשנים האחרונות לתזונה המכילה גלוטן. בעוד שהאחרון הפך למרכיב מרכזי בתזונה העולמית, יותר ויותר אנשים בוחרים להוציא אותו מהתפריט. כ-600 מיליון טון חיטה נאכלים בשנה ברחבי כדור הארץ. חיטה ומוצריה מהווים כיום מחצית מהתפריט היומי של האדם הממוצע ומתוך ששת המאכלים האהובים ביותר על בני האדם בעולם המערבי, שלושה ... קרא עוד »

בקרון השקט

על הרכבת לעיר ללא הפסקה יש לי זמן לחשבון נפש, כל עוד לא אוטרד מצלצולי הפלאפונים. האוכל הוא לא רק באיך מכינים אלא גם באיך אוכלים. אני מתרגשת בזמן שאני עולה על הרכבת שלוקחת אותי לבקר את בני, אדם, בסטודיו שלו בתל אביב. זאת הפכה להיות ההרפתקה הקבועה שלי, של "כפריה" שמבקשת לנשום את האוויר המטונף של העיר הגדולה. ימי ... קרא עוד »

הסינכרוניזציה של התזונה

כשאני מפנקת את עצמי בקפה וקרואסון, באותו רגע אני ממש מבסוטית, אבל זמן קצר לאחר כן גופי שואל אותי: "למה עשית לי את זה?". אין לי תשובה ואני גם יודעת שמדי פעם אמשיך לחזור על כך. לקריאה לחצו >> גיליון 19 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »

קורט מלח ותקווה

מה הגיוני לאכול בימים כאלה של חורף? כשאנו שומעים חדשות, יש לנו את כל הסיבות שבעולם להיות מודאגים. העולם נמצא במשבר; שנת 2012 הגיעה ואני לא יודעת מה היא צופנת לנו, מה המשמעות של היפוך הקטבים או סיום לוח השנה של המאיה, אבל זה ברור שמשהו קורה. לקריאה לחצו >> גיליון 18 אוכל טוב יוטקה הרשטיין   קרא עוד »