תגית: בישול

רשימת כתבות

לחם שאור (מחמצת)

משחר ימיה ניזונה האנושות מלחם שאור, שהוכן באמצעות מחמצת, תערובת חמוצה המוכנסת לעיסת הבצק והמים, מתסיסה ומתפיחה אותה. בעבר עברה המחמצת במשפחה מדור לדור, אך גם היום לא מאוחר מידי להתחיל לאפות לחם שאור ביתי. לקריאה לחצו >> גיליון 8 אוכל טוב רן בן דוד קרא עוד »

תלאותיה של צמחונית בארץ הנקניקים

כשאני ב Va'rad , עיר מולדתי שבטרנסילבניה (רומניה של היום), מערכת-העיכול שלי חוֹוה טראומה של תת-תזונה מסוימת. שנים ניסיתי למנוע את זה, הבאתי עִמי לשם אורז מלא, קינואה, גרנולה, טחינה ועוד, אך המאכלים האלה, שעליהם אני ניזונהכאן בארץ, כל-כך לא שייכים לשם, עד שבפשטות, איני יכולה לאכול אותם שם בצורה מסודרת. לקריאה לחצו >> גיליון 5 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »

החורף הישראלי בגן-הבית

התבקשתי לכתוב על מאכלים חורפיים ואני מוצאת את עצמי עדיין בבגדי-הקיץ שלי, בחוץ °28 והדבר היחידי שאני יכולה לעשות הוא להיזכר במאכלים שמתאימים לימים קרים, כי באופן טבעי החורפיוּת אינה באה. מה שנכון יותר לעשות (ועשיתי) הוא ללכת ל"גן-הבית" של ארזסרלין (בין הרדוף לעדי בכביש הישן), להסתכל בירקות שגדלים עכשיו ולבשל דבר-מה מהירקות האלה. בגן-ירק אורגני זה, ברור מאוד שכוחות-החיים ... קרא עוד »

הבישול ומערכת העיכול

מהי הבשלה בצמח? הצמח בונה את גופו בזיקה ישירה לכוחות הטבע (המינרלים, האוויר, המים והחום, כוכבי הלכת ועוד...) הוא זקוק לחום כדילגדול ולצמוח, והשמש היא שמחממת אותו ותומכת בתהליכיגדילתו. משמעות המונח "הבשלה" היא שחלק הצמח שאנומעוניינים לאכול נמצא כעת בשיא צמיחתו. נקודת ההבשלההיא יחסית לתזונת האדם ואינה בהכרח נקודת ההבשלה של הצמח מבחינה בוטנית. לקריאה לחצו >> גיליון 3 אוכל ... קרא עוד »

העגלה שלך