האם באמת אנחנו לא מהווים עוד סמכות לתלמידינו בגלל אי התמצאותנו באופנות האחרונות, אלקטרוניות או אחרות? ומעבר לזה, האם אפשר לעשות חינוך ולדורף אמיתי בלי להבין את שליחותו הרוחנית ההיסטורית עבור האנושות? תגובה לכמה מהדברים שנכתבו בגיליון מאה שנים לחינוך ולדורף קרא עוד »
תגית: הוראה
רשימת כתבות
שיעור באזרחות
אם המדינה משולה לגוף הרי שהיא לוקה במחלה אוטואימונית שתוקפת את איבריה קרא עוד »
דמות המורה בתיכון וולדורף
במה שונה מורה בתיכון ממורה ביסודי? אילו תכונות והלך רוח עליהם לטפח? גיא פז פותח במה חדשה ומדור חדש לחינוך וולדורף בתיכון קרא עוד »
אז איך מדברים עם תלמידים על פוליטיקה? שלושה עקרונות [איגרת 262]
פוליטיקה בישראל היא נושא נפיץ והעמדות כלפיה נובעות מרגש ואף מפצע וכאב נפשי. בגיל ההתבגרות, יכול המחנך להוביל דיון על פוליטיקה מתוך עמדה טיפולית, ולחדד את ההבדלים בין טענה, הרגשה או עובדה. תגובה למאמרו של גבע ששון "קוד אתי למורכים ומחנכים" קרא עוד »
הכיתה כאתר התקדשות
דרכו של המורה אינה מסתיימת כאשר הוא מסיים את סמינר החינוך ופוגש את כיתתו לראשונה; כאן היא רק מתחילה. לקריאה לחצו >> גיליון 24 הכיתה כאתר התקדשות אורי עברי קרא עוד »
חזרה למקורות האוריינות
סימני האותיות והמספרים של ימינו הם מקור לתחושת זרות אצל ילדים הנחשפים אליהם לראשונה. הדרך לגשר מעליה היא לחזור למקורות התמונתיים שמהם נוצרו סימנים אלה. בעברית זה אפילו קל יותר. לקריאה לחצו >> גיליון 22 חזרה למקורות האוריינות רן מזר קרא עוד »