התמרתם המודעת של מרכיבי ישותו של האדם נמנית עם רעיונות היסוד של תורת ההתפתחות האנתרופוסופית ופותחת, גם כשמדובר על נושא ההזדקנות, את המבט לפרספקטיבות חדשות קרא עוד »
תגית: התפתחות
רשימת כתבות
ביוגרפיה כאתיקה של הכרה, התפתחות וחירות
נושא הביוגרפיה אינו חדש לקוראי אדם עולם. בין דפיו של כתב-עת זה, גם בגיליונות העוסקים בנושאים אחרים, פזורות התייחסויות רבות לתפיסה האנתרופוסופית ביחס לביוגרפיה האנושית: "שבעון", "התחלפות השיניים", "חציית הרוביקון", "קשר ירח", "גיל 21", "משבר אמצע החיים", "גיל 49" ועוד רבים אחרים הם מושגים שקוראי כתב-עת זה פגשו בוודאי, ושהם מכירים ומבינים במידה זו או אחרת. גם הורים שילדיהם מתחנכים ... קרא עוד »
להיטבל בפגאניות: שבוע השבט כמבוא למונותאיזם
התקופה השבטית, אמורה לדמות חיי שבט בטבע. העשייה השבטית המשותפת, הכוללת מלאכות-שטח, בישול בטבע, נגינה, שירה ותנועה שבטית, טיולים ופעילויות רבות נוספות, הופכות את השבוע השבטי לחוויה עוצמתית עבור כל המעורבים קרא עוד »
האודיסאה לפסיכוסופיה: המסע של יהודה תגר [איגרת 203]
יהודה תגר היה ממקימי קבוצת הגרעין שלימים ייסד את קיבוץ הרדוף, אך משבר הביא לעזיבתו את ישראל, אליה כמעט ולא חזר 36 שנים. באנגליה ואוסטרליה הוא פיתח ענף מקורי של פסיכותרפיה אנתרופוסופית המבוססת על הרצאות הפסיכוסופיה של רודולף שטיינר, אותו הוא מלמד ברחבי העולם, ועכשיו גם בישראל, במסגרת "כלים שלובים". בשבוע הבא הוא ירצה בכנס אדם עולם. קרא עוד »
שבע השנים הטובות
מצד אחד, האדם הוא ישות אינדיבידואלית וחד פעמית; מצד שני, התפתחותו סרה לחוקים אוניברסליים. כיצד זה משתלב? מדור הביוגרפיה, שחוזר לאדם עולם, ינסה לספק את התשובות. >>> לקריאה קרא עוד »
על העיוורון
במה לקו האנתרופוסופים בהרדוף? בעצימת עיניים מוסרית, קולקטיביות רעיונית, תרגול של אי־חשיבה ובשיתוף פעולה עם אירועים חולניים. כך לפי ד"ר אבישי גרשוני, שהוציא החודש את ספרו “על חשיבה, חופש וכאב” מאת: נועם שרון >>> לקריאת המאמר קרא עוד »
בית המקדש החברתי
כמו לאדם היחיד, גם לקהילה יש חוקי התפתחות טבעיים. כיצד ומתי פוגשת קהילה את האני הגבוה שלה? מאת: אורנה בן דור >>> לקריאת המאמר קרא עוד »
צעד מתבקש
יש מפתח אחד, פשוט וזמין, שעוזר להפיג מתחים, ממתן הפרעות קשב וריכוז, ומביא הרמוניה לנפשו של הילד: הליכה יומית של עשרים דקות קרא עוד »
מי כאל?
הדימוי של מיכאל המלאך מכניע את הדרקון הוא אחד הנפוצים בתולדות האמנות המערבית. אך מה מייצג מיכאל בימינו, מהו הדרקון, ומה הקשר לחגי תשרי? מאת: אורי כהן לקריאת המאמר>>> קרא עוד »
הגורל החופשי
מקובל לחשוב שאם הגורל קבוע מראש, אין חופש לאדם. ואם יש חופש לאדם, הרי שאין גורל. רק חשיבה גבוהה יותר מסוגלת לגשר על הפרדוקס מאת: יפתח בן אהרון >>> להמשך קריאה קרא עוד »