במציאות המורכבת שנוצרה בישראל נראה שמדינת הלאום, גוף שאמור לדאוג לרווחת הפרט, לא מצליח לעשות זאת. הייתכן שמודל "מדינת כל קהילותיה" טומן בחובו את הפיתרון? קרא עוד »
תגית: יהדות
רשימת כתבות
איש באמונתו
ישראל קורן, למרות ואולי בגלל הביקורת הנוקבת שלו על שטיינר והאנתרופוסופיה, הוא כנראה חוקר האנתרופוסופיה הרציני ביותר כיום בישראל. עם רזומה של אלפי שעות מחקר וספר של 1136 עמודים בנושא, כדאי להקשיב למה שיש לו לומר קרא עוד »
ישראלים ממוצא יהודי
אנתרופוסופיה ויהדות? אמרו מעתה אנתרופוסופיה וישראליות קרא עוד »
מסע בין העולמות
האנתרופוסופיה יובאה לארץ בימים שבהם הגשר בין העולם היהודי-אמוני למרחבי רוחניות אחרים כמעט ולא היה קיים. האם לא הגיע הזמן לבחון מחדש את יחסה אל הרוח היהודית? קרא עוד »
רילוקיישן רוחני
בין האנתרופוסופיה ליהדות מוליך גשר צר מאוד קרא עוד »
עוד אאמין באדם, גם ברוחו
לא מעט טקסטים מצביעים על האיכויות הדומות ועל המשותף בין חגי הסתיו לבין חג מיכאל. הפעם ברצוני להציע הסתכלות אחרת, משלימה את הקודמת, אם תרצו, המראה עמדות נפשיות הופכיות זו לזו קרא עוד »
זו לא התורה כולה: חינוך ולדורף ויהדות
שטיינר דיבר על רליגיוזיות כרגש עמוק של הכרת תודה, וממשיכיו בחינוך ולדורף התייחסו ללאומיות כבסיס לתחושת שייכות. כיצד משלבים יהדות וציונות בלימודי ולדורף בישראל? הרב החילונית-הומניסטית אילה שני נכנסת בעובי הקורה ויוצאת עם עץ חיים קרא עוד »
מכתבים על הדרך
למה התכוון קרישנמורטי כשאמר ש"אין דרך"? האם דתות מרדימות את מחפש הרוח? האם התעלות רוחית יכולה להיות תוצר של אימונים? תכתובת מרתקת בשאלות אמונה, רוח, דת ודרך בין אדמיאל קוסמן, משורר ופרופסור למדעי היהדות, לבין עמיר פריימן, איש רוח, הוגה דעות ומייסד התנועה להעצמת הרוח בחינוך בישראל קרא עוד »
מה הקשר בין הזיכרון האנושי לחגי ישראל [איגרת 208]
מה הקשר בין התפתחות הזיכרון האנושי למעגל חגי ישראל? גבע ששון במאמר שמסכם את סדרת מאמריו על החגים, אותה פרסמנו השנה קרא עוד »
הוא ולא מלאך
תאמרו — אלוהים רחוק מאיתנו, והמלאך מיכאל קרוב; הוא דמות נתפסת, יש לו ציורים ויש עליו סיפורים. על זה אומַר: עבורי, מיכאל הוא רחוק, רחוק מאד, ומעבר למידע של שטיינר איני יודע עליו דבר; לעומת זאת הקדוש־ברוך־הוא קרוב אלי, בשעות רצון וחסד מאת: דניאל שליט לקריאת המאמר>>> קרא עוד »