תחנות ומתכונים במסע חייה המרתק של יוטקׇה הרשטיין, השפית והרוח החיה של מסעדת הרדוף, מחברת הספר בישול מלא חיים ומגדלור קולינרי אנתרופוסופי מהלך, מבשל, צוחק ומחבק קרא עוד »
תגית: יוטקה הרשטיין
רשימת כתבות
5 שאלות עם יוטקה הרשטיין
יוטקה הרשטיין, בת 63, מתגוררת בקיבוץ הרדוף. נולדתי כבת למיעוט ההונגרי ברומניה (בחבל טרנסילבניה). בגיל 21 עליתי לישראל, כאן הכרתי את בעלי, וכאן נולד בני, אדם. למדתי ספרות אנגלית באוניברסיטת בן גוריון בנגב, ולימדתי אנגלית במשך שמונה שנים. מאוחר יותר למדתי חינוך ולדורף באנגליה במשך חמש שנים, ומשם הגעתי להרדוף. אני מנהלת את מסעדת הרדוף מזה 22 שנים. הוצאתי לאור בעברית רבים מן הספרים האנתרופוסופיים, וכן חיברתי את הספר "בישול מלא חיים", אשר תורגם גם לאנגלית. קרא עוד »
אנתרופוסופיה ויהדות – הילכו שניים יחדיו? [איגרת 135]
גיליון אדם עולם החדש, הראשון בעריכתו המלאה של יונתן לוי, מטפל בנקודה רגישה – אנתרופוסופיה ויהדות. מה יש בגיליון? קבלו את דבר העורך קרא עוד »
שאלת המדע: הוראת המדעים בחינוך ולדורף עומדת למבחן מימון ההמון [איגרת 64]
ניר אליאב, מורה ולדורף ותיק מתיכון הרדוף, החליט לפנות אל הקהילה על מנת לגייס כסף להשלמת ספרו קרא עוד »
תזונה מנקודת מבט אנתרופוסופית
כתיבה מלאת חיים
הקריאה בספר-הבישול של יוטקה הרשטיין דומה להצצה ביומן. הטקסטים שמלווים את המתכונים כתובים בשפה יום-יומית, פשוטה, ישירה וחסרת יומרות ספרותיות, ועוסקים בנושאים אישיים ואינטימיים: מזיכרונות-ילדוּת, דרך שיתוף בחוויות רוחניות ועד תמונה של אִמהּ בחזייה. יוטקה (וכמה נוח לקרוא לה בשמה הפרטי; הקריאה בספר גרמה לי להרגיש כמו חברתה) פותחת את לִבהּ באותה הנדיבות שבה היא חולקת את סודות מטבחה ומטעמיה. ... קרא עוד »