ילדים זה שמחה, גם היריון ולידה, אבל אף אחד לא מכין אותנו לפצעים שהתקופה הזו עלולה להעלות על פני השטח ולקשיים שהיא מזמנת לזוגיות שלנו. דפנה דריאל במבט מפוכח ומלא חמלה, על הכאבים ועל הפוטנציאל לחיזוק ולחיזוק הקשר קרא עוד »
תגית: לידה
רשימת כתבות
ספר לי, חמודי, איך עברה עליך הלידה?
הילד לא סובל חולצות הדוקות? הילדה מתקשה להיכנס לאוטו לפני נסיעה? איך הם נרדמים בלילה? ובעצם, איך אתם עצמכם מתנהגים במסיבה שבה אתם מרגישים לא רצויים? להיריון וללידה יש עלינו השפעה גדולה משאנחנו נוטים לחשוב. מירי מתתיה מסבירה כמה חשוב לשוחח על חוויות היריון ולידה במיוחד כשמקבלים ילד לגן קרא עוד »
האם הבת ורוח הקודש*
נשאתי תאומים עד השבוע הארבעים להיריון. עור הבטן החל להיסדק ולהיקרע בשבוע השלושים ושניים. אחרי לידה "רגילה" (כלומר, ללא ניתוח קיסרי, שבו מסתיימים רוב הריונות התאומים) דמה העור במרכז גופי לזה של איש הפיל. כבר לא הייתי בהיריון, אבל נראיתי בהיריון. עוד לא הייתי אמא, אבל קראו לי אמא. לא יכולתי לחשוב (התשישות וההנקה מחקו לי את הזיכרון); לא היו לי צורה או זהות; הייתי בלתי נראית לאחרים ולעצמי. קרא עוד »
קח לך אישה ותיילד אותה בבית
למה (כסף) ואיך (הפחדות) מפתה אותנו הרפואה הממוסדת ללדת בבית החולים גם כשאין שום צורך בכך? יפתח שילוני, אבא לשלושה, משוחח עם ד"ר אבנר שיפטן, מיילד בית עם אג'נדה בועטת אודות לידות הבית בישראל קרא עוד »
שיחות מהבטן
מפגש ביתי עם נעה מרסיאנו, מיילדת, תושבת הרדוף ואמא לארבעה. בתנור נאפות בטטות והשיחה מתגלגלת מהאופן בו האישה מפנה את עצמה מתוכה כדי לתת מקום לתינוק ההולך ומתגשם ועד המלצה של שטיינר למדוט בהריון מול התמונה של המדונה. בין לבין אנחנו מספרות זו לזו על לידות, הריונות וחולקות סיפורי שליה (אל דאגה, אף אחת מאיתנו לא אכלה את השליה שלה) קרא עוד »
דע מאין באת
כיצד משתקף סיפור הבריאה בשלבי התפתחות העובר? אילו ארכיטיפים מתגלים בתנועה ובפעולות של התינוק בהגיעו לעולם? איך הופכים כל אלו לדפוסים שמניעים אותנו בחיינו הבוגרים? נועה ברקת מביאה הסתכלות ייחודית על המהות הרוחנית של מחוות ההיריון והלידה קרא עוד »
דְּבַר דִּבּוּר
היריון ולידה: או (O) ו-אה (A) קרא עוד »
דבר העורכת – גליון לידה
אם היינו מספרים לעוברית בבטן אמה על ההפרדה הדיכוטומית בתרבותנו בין מוות (רע) ללידה (טוב), היא כנראה היתה צוחקת. גם את שטיינר נראה שזה הצחיק, כי לא פעם, כך מספרת נועה ברקת במאמרה "דע מאין באת", חזר על האמירה הצינית, משהו, שרוב האנשים מתעניינים יותר בחייהם שלאחר המוות מאשר באלה שלפני הלידה. קרא עוד »
להתיר את קשר השתיקה
תוכנית "אם לאם בקהילה" שולחת אימהות-מתנדבות לביתן של אימהות טריות, בשנה שלאחר הלידה. הן לא באות כדי לתת עצות הנקה או לקפל כביסה. להיפך, הן באות להקשיב וללוות את האם המתהווה. דפנה נוימן, מייסדת התוכנית, מסבירה איך זה עובד, ולמה בכלל צריך את זה. לקריאה לחצו >> גיליון 9 להתיר את קשר השתיקה דגנית גונן-עמיר קרא עוד »
שחרורה של חוה, ביטול הקללה – האמנם?
פיתוח אמצעי המניעה שיחרר את הקשר מין-ילדים. אמצעי שיכוך הכאבים ביטלו את עצב הלידה. בכך בוטלו שתי הקללות שהוטלו על חוה עם הגירוש מגן העדן ועיצבו את התרבות המערבית באלפיים השנים האחרונות. מה עושה חוה המשוחררת עם החופש שניתן לה? לקריאה לחצו >> גיליון 2 תרבות האדם הריון לידה ואמהות נועה ברקת קרא עוד »