לאחר שנות דור שבהן נאסר ליקוט צמחי בר חיוניים למטבח המקומי, החליטו הרשויות לאפשר ליקוט לצרכים ביתיים. לרגל שינוי החוק שוחחתי עם אמְנה כנעאן העוסקת בבישול פלסטיני על הקשר הסימביוטי שבין האדם לתבנית נוף הולדתו קרא עוד »
תגית: ליקוט
רשימת כתבות
אף-על-פי-כן – ירוק ורענן!
למלקטים המנוסים שאינם נרתעים מחום הסתיו מצפה שלל הפתעות קולינריות בצדי הדרכים ובשדות הבר. והמפתיעים מכל הם חלוצי הירוקים למיניהם שמבצבצים עוד לפני הגשם הראשון קרא עוד »
חוק הליקוט הראשון או – למה לאביב קוראים אביב? [איגרת 249]
האביב הגיע וזה הזמן לצאת החוצה ולהתבונן ביופי הפריחה. יתיר שדה מאיר עבורנו את משמעותו של האביב ומעניק מתכון מעניין במיוחד קרא עוד »
טיול שהוא ארוחה כשרה לפסח [איגרת 200]
חול המועד פסח הוא זמן של טיולים משפחתיים, אבל מה, יש עניין עם האוכל. אורי מאיר צ'יזיק, מומחה לליקוט צמחי בר למאכל, לוקח תרמיל ויוצא לטיול ליקוט בפארק מנשה. כמעט בכל עונה אפשר למצוא שם משהו טעים ובריא מאת אורי מאיר צ'יזיק, מתוך גיליון אפריל של אדם צעיר, בנושא טעים קרא עוד »
לאכול בחוץ
“צמחי בר למאכל” אורי מאיר צ’יזיק | הוצאת מפה | 98 ש”ח בעברם של רבים וטובים שוכן בית ספר שדה כאבן דרך חיונית. שם לימדו אותנו לטייל ולהגדיר כאחוזי דיבוק כל מה שמבצבץ ומוריק מתחת לרגליים. מאז נרגענו ועכשיו חלק מאיתנו אפילו מעיזים להתרווח ופשוט להינות מההליכה ומהצמחים שבדרך. שמועות אומרות שאפשר גם לטעום מהם, לקצוץ ולטגן. לקריאה לחצו >> ... קרא עוד »
כל העולם מזנון
אלפי שנים חלפו מאז היינו ציידים-לקטים, אבל בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מעשירים את מטבחם בעלי חובזה, חרדל, חלמית ושומר שנקטפו בשדה. ימי תחילת החורף הם זמן מושלם ללקטן. לקריאה לחצו >> גיליון 9 אוכל טוב אורי מאיר -ציזיק קרא עוד »