תגית: מחמצת

רשימת כתבות

5 שאלות עם חיים אטיאס

חיים אטיאס

יליד מרוקו, גדל בבאר שבע ולמד בישיבה. פגש את האנתרופוסופיה בגרעין קטורה, למד באמרסון קולג' וברבות השנים נדד עם משפחתו בין אנגליה – שם היו הוא ורעייתו הורי בית בקמפהילים – לאלוני אבא. לאחרונה חזר לשכונת ילדותו בבאר שבע ופתח פיצה מחמצת ששמה הגיע למרחקים. 1 ספר על הילדות שלך, איזה ילד היית? נולדתי ב-1957 בקזבלנקה, מרוקו, בתקופה שהייתה מאוד ... קרא עוד »

מה קרה לחיטה?

עייפות, נפיחות, גזים, עצירות, מחלות שונות של מערכת העיכול ואנמיה נקשרים בשנים האחרונות לתזונה המכילה גלוטן. בעוד שהאחרון הפך למרכיב מרכזי בתזונה העולמית, יותר ויותר אנשים בוחרים להוציא אותו מהתפריט. כ-600 מיליון טון חיטה נאכלים בשנה ברחבי כדור הארץ. חיטה ומוצריה מהווים כיום מחצית מהתפריט היומי של האדם הממוצע ומתוך ששת המאכלים האהובים ביותר על בני האדם בעולם המערבי, שלושה ... קרא עוד »

לחם שאור (מחמצת)

משחר ימיה ניזונה האנושות מלחם שאור, שהוכן באמצעות מחמצת, תערובת חמוצה המוכנסת לעיסת הבצק והמים, מתסיסה ומתפיחה אותה. בעבר עברה המחמצת במשפחה מדור לדור, אך גם היום לא מאוחר מידי להתחיל לאפות לחם שאור ביתי. לקריאה לחצו >> גיליון 8 אוכל טוב רן בן דוד קרא עוד »