חיסון טבעי בתפיסה הוליסטית ותה צמחים מרגיע קרא עוד »
תגית: מתכון
רשימת כתבות
פירות עמלנו
איך שומרים קרן שמש? מזמינים אותה לתוך לדר פירות קרא עוד »
אוהב – לא אוהב, אוהבת – לא אוהבת
חורצת לשון וחורצת גורלות: החרצית נהדרת גם בסלט קרא עוד »
מרווה מחשי
מרוות ירושלים לא באמת דומה ללשון הפר אז תנסו לא להתבלבל; שכרכם יהיה ממולאים נפלאים מבית היוצר של ליקוטי החורף קרא עוד »
העץ הנדיב
שיר אהבה לתות וגם מתכון קרא עוד »
אף-על-פי-כן – ירוק ורענן!
למלקטים המנוסים שאינם נרתעים מחום הסתיו מצפה שלל הפתעות קולינריות בצדי הדרכים ובשדות הבר. והמפתיעים מכל הם חלוצי הירוקים למיניהם שמבצבצים עוד לפני הגשם הראשון קרא עוד »
מסעות אוכל בעולם
מה קורה כשאנחנו לוקחים חומר גלם ומפרידים אותו מהתרבות בה גדל? קפה, עגבנייה, תירס, סויה – מוצרי צריכה יומיומיים הם למעשה מהגרים בארצנו. האם אנחנו יודעים איך לטפל בהם? קרא עוד »
פירות יער: טיפוח או קינוח?
נוגדי חמצון מתוקים ששומרים על עור צעיר ובריא קרא עוד »
ליקוטי קיץ
אנו יוצאים ללקט ולבשל בחוף הסוסים, הנמצא ממערב ומדרום לקיבוץ שדות ים. כאן, לאורך החוף, במה שמכונה "רצועת הרסס של החוף", אנו פוגשים מספר רב של מיני צמחי בר הראויים למאכל. בין המינים הללו ניתן למצוא חומעה מגוידת, מלוח קיפח, צלקנית נאכלת, דו-פרק חופי, בן-טיון בשרני ואהל הגבישים – שהוא הכוכב שלנו הפעם. יש לו טעם יחיד במינו, מרקם בשרני ... קרא עוד »
סנדביץ' של יום ראשון
במדור הפעם מתארחת אצלי חברתי פאולינה לוהֵר, תלמידה בבית ספר ולדורף בעיר בראונשוויג שבגרמניה. בראונשוויג, למי שלא יודע, היא העיר התאומה של טבעון, ולפני כחודש, במסגרת פרויקט חילופי תלמידים, נסעתי לשם עם עוד שלושה ילדים מבני כיתתי. אני התארחתי במשך שלושה שבועות אצל פאולינה, ועכשיו היא אצלי. מאחר ופאולינה לא טעמה חלה מימיה והתאהבה בה מהביס הראשון, החלטנו להקדיש את ... קרא עוד »