תגית: מתכון

רשימת כתבות

ליקוטי קיץ

אנו יוצאים ללקט ולבשל בחוף הסוסים, הנמצא ממערב ומדרום לקיבוץ שדות ים. כאן, לאורך החוף, במה שמכונה "רצועת הרסס של החוף", אנו פוגשים מספר רב של מיני צמחי בר הראויים למאכל. בין המינים הללו ניתן למצוא חומעה מגוידת, מלוח קיפח, צלקנית נאכלת, דו-פרק חופי, בן-טיון בשרני ואהל הגבישים – שהוא הכוכב שלנו הפעם. יש לו טעם יחיד במינו, מרקם בשרני ... קרא עוד »

סנדביץ' של יום ראשון

במדור הפעם מתארחת אצלי חברתי פאולינה לוהֵר, תלמידה בבית ספר ולדורף בעיר בראונשוויג שבגרמניה. בראונשוויג, למי שלא יודע, היא העיר התאומה של טבעון, ולפני כחודש, במסגרת פרויקט חילופי תלמידים, נסעתי לשם עם עוד שלושה ילדים מבני כיתתי. אני התארחתי במשך שלושה שבועות אצל פאולינה, ועכשיו היא אצלי. מאחר ופאולינה לא טעמה חלה מימיה והתאהבה בה מהביס הראשון, החלטנו להקדיש את ... קרא עוד »

לחם שאור (מחמצת)

משחר ימיה ניזונה האנושות מלחם שאור, שהוכן באמצעות מחמצת, תערובת חמוצה המוכנסת לעיסת הבצק והמים, מתסיסה ומתפיחה אותה. בעבר עברה המחמצת במשפחה מדור לדור, אך גם היום לא מאוחר מידי להתחיל לאפות לחם שאור ביתי. לקריאה לחצו >> גיליון 8 אוכל טוב רן בן דוד קרא עוד »