תגית: מתכונים

רשימת כתבות

בשר? חשבו עוד פעם

תעשיית הבשר לא רק גורמת סבל רב לחיות; מסתבר שהיא התעשייה המזהמת ביותר בעולם. תזונה טבעונית המתבססת על מרכיבים לא מעובדים מן הצומח היא התחליף הבריא והמקיים למזון מן החי. לקריאה לחצו >> גיליון 16 אוכל טוב נטלי שוינקלשטיין קרא עוד »

כל העולם מזנון

אלפי שנים חלפו מאז היינו ציידים-לקטים, אבל בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מעשירים את מטבחם בעלי חובזה, חרדל, חלמית ושומר שנקטפו בשדה. ימי תחילת החורף הם זמן מושלם ללקטן. לקריאה לחצו >> גיליון 9 אוכל טוב אורי מאיר -ציזיק   קרא עוד »

יוגורט אגוזים

רבים מאיתנו מתקשים לעכל רכיבים שונים בחלב, ואף יכולים להסתדר בלעדיו. על היוגורט קשה יותר לוותר, כי באמת אפשר להרוויח מהחיידקים המועילים שמסייעים בייצורו. יוגורט אפשר להכין גם מאגוזים. רוב סוגי האגוזים, אם תטחנו אותם בבלנדר עם מים, יהפכו למשקה חלבי; אם נניח לחלֵב- האגוזים לעמוד – הוא יתסוס כמו יוגורט. יוגורט האגוזים מתאים גם כרוטב למנות שונות וכבסיס לכל ... קרא עוד »

כתיבה מלאת חיים

הקריאה בספר-הבישול של יוטקה הרשטיין דומה להצצה ביומן. הטקסטים שמלווים את המתכונים כתובים בשפה יום-יומית, פשוטה, ישירה וחסרת יומרות ספרותיות, ועוסקים בנושאים אישיים ואינטימיים: מזיכרונות-ילדוּת, דרך שיתוף בחוויות רוחניות ועד תמונה של אִמהּ בחזייה. יוטקה (וכמה נוח לקרוא לה בשמה הפרטי; הקריאה בספר גרמה לי להרגיש כמו חברתה) פותחת את לִבהּ באותה הנדיבות שבה היא חולקת את סודות מטבחה ומטעמיה. ... קרא עוד »

תלאותיה של צמחונית בארץ הנקניקים

כשאני ב Va'rad , עיר מולדתי שבטרנסילבניה (רומניה של היום), מערכת-העיכול שלי חוֹוה טראומה של תת-תזונה מסוימת. שנים ניסיתי למנוע את זה, הבאתי עִמי לשם אורז מלא, קינואה, גרנולה, טחינה ועוד, אך המאכלים האלה, שעליהם אני ניזונהכאן בארץ, כל-כך לא שייכים לשם, עד שבפשטות, איני יכולה לאכול אותם שם בצורה מסודרת. לקריאה לחצו >> גיליון 5 אוכל טוב יוטקה הרשטיין קרא עוד »