אחרי שביקרנו במחוזות אזוטריים של חורים שחורים וכוח כבידה עלום, נפנה למשהו יותר בסיסי: איך הכדור שעליו אנו חיים זז, ואיך תנועה זו גורמת לעונות השנה. מתברר שגם פה לא הכול כה פשוט קרא עוד »
תגית: עונות השנה
רשימת כתבות
חקלאי הכוכבים
סוד החקלאות הביודינמית הוא שהיא רותמת את הכוחות הקוסמיים למען צמיחתו הבריאה של הצמח. מהם הכוכבים והמקצבים המרכזיים שלוקחים בחשבון? >>> לקריאה קרא עוד »
הלילה הארוך ביותר – היום הקצר ביותר
שנו רבותינו: כיוון שראה אדם הראשון יום שמתמעט והולך, אמר: אוי לי, שמא בשביל שסרחתי, עולם חושך בעדי וחוזר לתוהו ובוהו, וזו היא מיתה שנכנסה עלי מן השמיים. עמד וישב שמונה ימים בתענית ובתפילה. כיוון שבאה תקופת טבת וראה יום שמאריך והולך, אמר: מנהגו של עולם הוא, הלך ועשה שמונה ימים טובים. לשנה האחרת עשאם לאלו ולאלו ימים טובים" (מתוך ... קרא עוד »
התיקון נמצא בבית – על מקור נס פך השמן [איגרת 180]
חג החנוכה אינו נזכר בתנ"ך אלא בספרות החיצונית. ועדיין, יש לו מקור אפשרי בספר מלכים, שבו בדרך ניסית "נוצר יש מהיש". מה הסיפור הזה מלמד אותנו על מקור הטוב? ואיך זה מתקשר לפילוסוף המודרני עמנואל לוינס? יהודי טוב יכול לשמור תרי"ג מצוות בלי להיתקל אפילו פעם אחת בתאריך כ"ה בכסלו, וגם אם ימשיך לקרוא את התנ"ך כולו לא ימצא זכר ... קרא עוד »
מי כאל?
הדימוי של מיכאל המלאך מכניע את הדרקון הוא אחד הנפוצים בתולדות האמנות המערבית. אך מה מייצג מיכאל בימינו, מהו הדרקון, ומה הקשר לחגי תשרי? מאת: אורי כהן לקריאת המאמר>>> קרא עוד »
להפוך את עבודת הלילה למודעת: חודש הסליחות מנקודת מבט אנתרופוסופית [איגרת 167]
מאת גבע ששון שנה יהודית מתחילה בסתיו. המקרא נותן בסיס לשתי התחלות – בסתיו, ובאביב. ראש השנה בחודש ניסן הוא ראש שנה פיזי, חומרי, האביב הגיע והאדמה מגשימה את עצמה בטבע, בחומר; ראש השנה בתשרי, שבו על פי המסורת נברא העולם ואלוהים החל למשול על האדם, הוא ראש השנה הרוחני. בין הסתיו והאביב עובר ציר החגים המשמעותי ביהדות. ימי השיוויון ... קרא עוד »
המניפסט הביודינמי
שלא כמו היום, על עובד אדמה לחבר מחדש בין האדם לטבע ולהפוך את החווה למרכז קהילתי המגשר בין דתות ולאומים. אולי לראשונה מאז א"ד גורדון, מנסח חן עתיד חזון חקלאי למדינת ישראל קרא עוד »
קונצ'רטו לחיי אדם
'האם להקשיב רק לעצמי?' שואל הכינור. 'גם לנו יש חלק בגורלך', עונה התזמורת. גבע ששון מפרש את "ארבע העונות" של ויואלדי כביוגרפיה אנושית מוסיקלית. קרא עוד »
רשמים של קיץ – גיליון 26
הראית איזה יופי שרעד ברוח סתיו, שדה זהב דעך באופל והדליק נרות חצב. (נתן יונתן, "יש פרחים") >>>> לקריאת המאמר לחצו רשמים של קיץ קרא עוד »
בלבי השדה
האביב בפריחתו המזהרת ממלא ומציף את החושים, וקל כל כך לאבד את תשומת הלב שהשדה דורש כל כך. לקריאה לחצו >> גיליון 24 מהנעשה בגן הבית ארז סרלין קרא עוד »