ילידת סוף שנות ה-70 ברחובות, פעילה חברתית, סביבתית ופוליטית, ממקימי, "התנועה הירוקה ‒ המפלגה הסביבתית-חברתית בישראל", תושבת טבעון, נשואה לניב ואמא לארבעה. 1. איך נדבקת בחיידק הפעילות הציבורית? כשהייתי סטודנטית, יצא לי לשוחח עם קבוצת ילדים מהשכונה בבאר שבע על כמה חבל שהוציאו מהשכונה את הכלובים למחזור בקבוקים. חשבנו מה אפשר לעשות. התקשרנו ממספר רב של בתים למוקד 106 וכתבנו ... קרא עוד »
תגית: פוליטיקה
רשימת כתבות
הבעיה הסמויה עם חוק הלאום
האם המדינה יכולה לדרג את אזרחיה בהתאם לדתם ולשפתם? לפי תפיסת השילוש החברתי, מדובר בערבוב מסוכן בין המרחב הפוליטי למרחב התרבותי קרא עוד »
ישראל של שלום או של מלחמה?
לעתים קרובות נדמה שרוחות המלחמה אופפות אותנו. מבט מעמיק מגלה שגם תעשיית השלום פורחת קרא עוד »
אז איך מדברים עם תלמידים על פוליטיקה? שלושה עקרונות [איגרת 262]
פוליטיקה בישראל היא נושא נפיץ והעמדות כלפיה נובעות מרגש ואף מפצע וכאב נפשי. בגיל ההתבגרות, יכול המחנך להוביל דיון על פוליטיקה מתוך עמדה טיפולית, ולחדד את ההבדלים בין טענה, הרגשה או עובדה. תגובה למאמרו של גבע ששון "קוד אתי למורכים ומחנכים" קרא עוד »
בגידת האליטות. האומנם?
האם האליטות בישראל בגדו בחברה ונטשו את המרחב הציבורי לאליטות אחרות, חדשות? האם חברה אנושית חיה ומתקדמת יכולה בכלל להיות ללא אליטה, ומה הוא תפקידה של האליטה? >>> לקריאה קרא עוד »
החופש מ"אנתרופוסופיה"
האם מדע־ הרוח רלוונטי לשיח החברתי המתנהל כיום? האם אקטיביסטים הם למעשה תלמידים לא־מודעים של המלאך מיכאל? שיחה עם ארבעה יזמים, המנסים להציג בפני העולם את רעיונותיו של שטיינר — בשפה חדשה מאת: נועם שרון לקריאת הכתבה>>> קרא עוד »
דירה היא לא סחורה
דירה היא לא סחורה : השיטה הקפיטליסטית ממקמת את שאלת הדיור בתחום הכלכלי, אך מבט מעמיק מגלה שעליה להתמקם במרחב הזכויות והחובות. על הסיבות למשבר הדיור מנקודת מבט אנתרופוסופית, לרגל כניסתו לתפקיד של שר האוצר כחלון מאת: נועם שרון >>> להמשך קריאה קרא עוד »
מי הבוס? (מאמר תגובה)
מי הבוס? האם חינוך ולדורף הוא סחורה והאם ניתן ליישם את רעיון השילוש החברתי על בית־ספר? על הקונפליקטים בעמותת "שקד" שבטבעון. תגובה לגיליון מס׳ 34 קרא עוד »
קיר אמן- יוזף בויס
יוזף בויס (1986-1921) קרא עוד »
דבר העורך- גיליון 34
יונתן לוי על גיליון מס. 34- פוליטיקה קרא עוד »