במציאות המורכבת שנוצרה בישראל נראה שמדינת הלאום, גוף שאמור לדאוג לרווחת הפרט, לא מצליח לעשות זאת. הייתכן שמודל "מדינת כל קהילותיה" טומן בחובו את הפיתרון? קרא עוד »
תגית: ציונות
רשימת כתבות
4 / בלפור של מעלה
שמאל מול ימין, עושר מנקר עיניים מול המונים רעבים, חזון ציוני מול עמי אזור מנושלים – כל אלה (כן, גם הקורונה) אינם אלא חיזיון. פרקים במחזה שמעלות ישויות רוח כבירות על בימת העולם, במאבק בין כוחות מיכאליים לכוחות לוציפריים ואהרימניים בשאלת התפתחות האני האנושי. שיחה עם ד"ר ולדימיר פוליאק קרא עוד »
3 / שמאל ציוני – יש חיה כזאת?
שלטון צבאי על אוכלוסייה אזרחית, התנחלויות, שחיקת מנגנוני דמוקרטיה – כרוניקה ידועה מראש של לאומנות העומדת בבסיס המפעל הציוני משחר היווסדו ועד היום קרא עוד »
תקוות גדולות
כיצד יכול אדם להיות גם אנתרופוסוף שמקבל את הכריסטוס וגם יהודי שעוסק בחקר הקבלה? כיצד מיישב אדם כזה בין דבריו של שטיינר על כך שהיהדות סיימה את תפקידה לבין דבקות בציונות? ארנסט מולר – המקרה הייחודי של אנתרופוסוף יהודי וציוני קרא עוד »
זו לא התורה כולה: חינוך ולדורף ויהדות
שטיינר דיבר על רליגיוזיות כרגש עמוק של הכרת תודה, וממשיכיו בחינוך ולדורף התייחסו ללאומיות כבסיס לתחושת שייכות. כיצד משלבים יהדות וציונות בלימודי ולדורף בישראל? הרב החילונית-הומניסטית אילה שני נכנסת בעובי הקורה ויוצאת עם עץ חיים קרא עוד »
השגיאה ההיסטורית של רודולף שטיינר וגעגועי היהודים לפלסטינה
מאמרו של שטיינר בגנות הציונות (המופיע בעמודים הבאים) מעיד לא רק על העדר ראייה לעתיד, אלא גם קריאה לא נכונה של ההווה של תקופתו. עבור האנתרופוסופים בישראל יש בכך משהו משחרר. את המאמר "געגועי היהודים לפלסטינה" פרסם רודולף שטיינר בכתב העת הגרמני "מגזין פור ליטרטור" )"מגזין לספרות"( ב-1897, בתקופה שבה פעל עוד כאינטלקטואל, ובטרם פתח בפני הציבור את התעניינותו בתורת ... קרא עוד »