תגית: צמחי בר

רשימת כתבות

איך שעַכּוּבּ מתגלגל

אמנה מדגימה הכנת פטאייר ממולא עלי סלק בר מלוקטים

לאחר שנות דור שבהן נאסר ליקוט צמחי בר חיוניים למטבח המקומי, החליטו הרשויות לאפשר ליקוט לצרכים ביתיים. לרגל שינוי החוק שוחחתי עם אמְנה כנעאן העוסקת בבישול פלסטיני על הקשר הסימביוטי שבין האדם לתבנית נוף הולדתו קרא עוד »

ליקוטי קיץ

אנו יוצאים ללקט ולבשל בחוף הסוסים, הנמצא ממערב ומדרום לקיבוץ שדות ים. כאן, לאורך החוף, במה שמכונה "רצועת הרסס של החוף", אנו פוגשים מספר רב של מיני צמחי בר הראויים למאכל. בין המינים הללו ניתן למצוא חומעה מגוידת, מלוח קיפח, צלקנית נאכלת, דו-פרק חופי, בן-טיון בשרני ואהל הגבישים – שהוא הכוכב שלנו הפעם. יש לו טעם יחיד במינו, מרקם בשרני ... קרא עוד »

צמחי בר בגינה

החורף כאן, הימים קצרים,  קרים וגשומים. לא רק לנו קר, גם צמחי הגינה מושפעים מהקור,  ובשיא החורף הם מאטים מאוד את התפתחותם. לכן בתקופה זו אנו נחים מרוב עבודות הגינה - הרי לא נרצה להניח זרעים ושתילים רכים בתנאים קשים. קר,  קר שם בחוץ. החורף בארצנו קצר וכבר בתחילת פברואר נתחיל להרגיש בהתארכות שעות האור ובהתחממות קלה. זה יהיה האות ... קרא עוד »

טיול שהוא ארוחה כשרה לפסח [איגרת 200]

חול המועד פסח הוא זמן של טיולים משפחתיים, אבל מה, יש עניין עם האוכל. אורי מאיר צ'יזיק, מומחה לליקוט צמחי בר למאכל, לוקח תרמיל ויוצא לטיול ליקוט בפארק מנשה. כמעט בכל עונה אפשר למצוא שם משהו טעים ובריאמאת אורי מאיר צ'יזיק, מתוך גיליון אפריל של אדם צעיר, בנושא טעים קרא עוד »