מאפיית יוגן – בית מלאכה נשי ללחם

מאפיית יוגן – בית מלאכה נשי ללחם

מה? מאפייה קהילתית של לחמי מחמצת

איפה? חוות יוראי ותמרה, בדרום השרון

גיל ביודינמי: 7 שנים

 

התחלנו בחווה חקלאית קהילתית וחברתית ובה מגוון עצי פרי כגון ליצ'י, שזיף, מנגו, שסק ומורינגה, ירקות עונתיים, צמחי מרפא וגם משק חי הכולל תרנגולות, עיזים ואתון. בעקבות הקורונה, אופי העבודה השתנה ובמקביל צברנו ניסיון ולימודים בתחום האפייה. בסיוע לירון ישראלי הכרנו מקרוב את הפרקטיקות הביודינמיות, ובשנים האחרונות נוסף לחווה כרם צעיר של גפני קולומברד ושנין בלאן המעובד בשיטה הביודנמית, בליווי יובל וגדי מיקב "חרשים".

החווה שלנו מחוברת למאפייה והמאפייה מחוברת לחווה. כיכר הלחם משקפת  את תמונת השדה, שמגדל לא רק חיטה אלא גם צמחיית כיסוי וצמחי מרפא, אותם נשלב בבצק – טריים, מיובשים, או במים המשמשים באפייה. למשל, בחורף נוסיף לבצק תה סרפד, ובקיץ – מלח עם מרווה מיובשת. ניסוי קטן לגידול חלקונת של חיטה מקומית לא צלח, כי זה מצריך משאבים שכרגע אין. עד אז, לצד לחם 100% מקמח יחיד (שיפון, כוסמין וכו'), אנחנו אופות לחמים ממגוון קמחים, כביטוי לעושר המרחבים שכיכר לחם יכולה לקפל בתוכה. האדמה היא הלב שנותן את כל השפע הזה והיינו רוצות שכל ביס מהלחם יזכיר את הנחמה שהיא נותנת.

דפי מן ותמר רדלר, שותפות וחברות בלב ובנפש. צועדות בדרך לחקלאות ויצרנות מכבדת אדמה ואדם מאז שנת 2010.

למידע על חוות ביודינמיות נוספות בישראל הקליקו כאן 

לרכישת גיליון חקלאות ביודינמית, בו מופיע מיזם זה כחלק מפרויקט מיפוי החוות הארצי, ועוד מגוון מאמרים בתחום - הקליקו כאן

תגובות

כתובת הדואר האלקטרוני שלך לא תפורסם. שדות החובה מסומנים *

*

העגלה שלך