מה? כרם ביודינמי
איפה? 6 דונם במושב גיאה, מועצה אזורית חוף אשקלון
גיל ביודינמי: 4 שנים
ביודינמיסט הוא קודם כל עובד אדמה. הכרם הוא אורגניזם חי וככזה אני דואג שיהיו סביבו חיים: חוות סוסים צמודה, תיבות קינון לתנשמות, בוסתן סמוך, זריעת צמחי כיסוי בין שורות הגפן ופיזור קומפוסט ביודינמי שאני קונה או מכין בעצמי. החלקה תחומה בצמחי ליקופיליום למשיכת דבורים. אני מרסס תכשירים ביודינמיים מספר פעמים בשנה, ומפזר קומפוסט ותה קומפוסט לפוריות הקרקע ולחיזוק הגפן, מכין תמצית מיצוי שבטבט למניעת קימחון וכשותית, ותה סרפד ואכילאה לשמירה מפני מזיקים. את כל הטיפולים הללו אני מרסס או מפזר בהתאם למצב הירח ומצב הכרם.
בעבודתי אני מתייחס ללוח השנה הביודינמי של אדמה חיה ונעזר גם בלוח הנשלח אליי מצרפת לבחירה מיטבית של הזמנים לטיפולים בכרם ולבציר.
כיֵינָן שעובד גם בשיטות מודרניות ותעשייתיות (טפרברג 1870) נשאלתי לא פעם על ההבדל בין יין בייצור קונבנציונלי ליין בייצור הביודינמי. ככל שהענבים טובים יותר – גם היין טוב יותר, ואני מאמין שהתהליך הביודינמי מיטיב עם הענבים ומכאן גם עם היין. ביין הביודינמי נוסיף מינימום מרכיבים שאינם ענבים, נקפיד על התבגרות קצרה של היין בחביות ישנות, תהליך הפיזאז (ערבוב הקליפות עם הנוזלים) הוא ידני, ואת תהליך השפִייה (הפרדת המשקעים מן הנוזלים) והבִקבוק נעשה במועדים המתאימים.