מדור: אנתרופוסופיקלי קורקט

רשימת כתבות

צמחי בר בגינה

החורף כאן, הימים קצרים,  קרים וגשומים. לא רק לנו קר, גם צמחי הגינה מושפעים מהקור,  ובשיא החורף הם מאטים מאוד את התפתחותם. לכן בתקופה זו אנו נחים מרוב עבודות הגינה - הרי לא נרצה להניח זרעים ושתילים רכים בתנאים קשים. קר,  קר שם בחוץ. החורף בארצנו קצר וכבר בתחילת פברואר נתחיל להרגיש בהתארכות שעות האור ובהתחממות קלה. זה יהיה האות ... קרא עוד »

רוקחות טבעית – אבקת פלאים מקליפות רימונים

מדור רוקחות טבעית, מגזין אדם עולם

הרימון טעים, בריא ויפיפה – את זה אנחנו כבר יודעים. זה שבשנים האחרונות חברות הקוסמטיקה החלו להשיק קווים של מוצרי רימונים – גם לזה כבר שמנו לב. אך האם ידעתם שאפשר בקלות רבה להכין בבית, מקליפות הרימון שתמיד הולכות לפח, משחות פלא, קוסמטיות ובריאותיות? קרא עוד »

על כיבושים ושלום

בספרו "הלקסוס ועץ הזית" מתאר עיתונאי הניו יורק טיימס תומס פרידמן כיצד ביקר ביפן, במפעל המכוניות "לקסוס", ובעודו נפעם מהטכנולוגיה המתקדמת שבאה לידי מימוש בפס הייצור של מכונית היוקרה, קיבל דיווח מהמזרח התיכון: שוב המקומיים רבים סביב איזה מטע של עצי זית. הניגוד הזה, בין הקִדמה שמופצת בכל רחבי העולם לבין המסורת שנאחזת ברגב אדמה עתיק, העניק לו את ההשראה לשם הספר, שמתאר בצורה נהדרת את העולם רגע לפני הכניסה למאה ה-21. קרא עוד »

טיול רטוב בירוק העד

בין הר לבקעה קורה דבר מעניין: מים יוצאים להם מההר וזורמים כלפי מטה, כמה למטה שרק אפשר. כך קורה במקורות הירקון שלמרגלות השומרון, כך במעיינות של עמק בית-שאן – שלא בכדי קיבל את השם המחמיא עמק המעיינות, וכך גם פה, בעין דבשה שלמרגלות רמת הגולן. קרא עוד »

עוד בוקר שגרתי ביפן

מדור סנדביץ' לבית ספר

אם תיכנסו לכל כיתה אקראית בארוחת העשר תוכלו לראות נוף די משעמם של סנדוויצ'ים עם ממרח כלשהו ולפעמים קצת ירקות. כל יום בעשר חיכה גם לי אותו לחם עם חומוס (או כל מילוי אחר) בקופסת האוכל שלי, אבל אחרי תשע שנים החלטתי שהגיע הזמן לגוון. עם כל החזרה לשגרה (ומיליון הדברים שצריך לזכור) פרח לי מהראש המדור שאני אמורה לכתוב, ... קרא עוד »

העגלה שלך