חברים יקרים,
בן ציון פורת ז"ל עזב את גופו בחג השבועות, כשעה וחמישים דקות לאחר יום הולדתו ה־71. הוא הותיר אחריו שני בנים.
חלק לא מבוטל מחייו של בן ציון הוקדש ללימוד האנתרופוסופיה ולהפיכתה לחלק מחייו ומהתנהלותו, הן בחיים הפיזיים והן בחיי הנפש והרוח. האנתרופוסופיה הייתה נר לרגליו ולגביה הוא הרגיש שחזר הביתה, לאחר שבדק דרכים רוחניות רבות. הוא היה חבר "הענף" במרכז הארץ וגם למד ציור ואנתרופוסופיה במשך שנים רבות, אצלי ואצל אחרים. הוא פעל רבות למען המדינה בתחום הביטחוני, שעליו לא הִרבה לדבר.
בן ציון היה חבר ה"כיתה" במרכז הארץ, ועד היום אני זוכר איך היינו שנינו ממתינים ביראת כבוד עמוקה להקראה של ורה כהן בבית פלורה. היינו מגיעים כשעה לפני הזמן ומשוחחים עמוקות. כך הכרתי את נפשו העשירה ואת ההומור הלא־שגרתי שלו. כוחות רצון אדירים היו חלק מישותו וניכר שהוא מבצע בכל כוחו כל מה שהחליט. גם בדרכו הרוחנית פעל במלוא כוחותיו. בהמשך נסע מרחקים גדולים מקרית גת, כדי להיות חלק מלימוד הכיתה בקרית טבעון. בן ציון נולד בקרית טבעון והייתה זו מבחינתו חזרה מלאת געגוע.
תרומתו לארכיב החינמי של רודולף שטיינר היא עצומה. הן בתיקונים ובהגהות, והן בתרגומים ובעזרה למתרגמים אחרים. בזכותו גם הוקם קולגיום של מתנדבים למען הארכיב, דרך שיתופי הפעולה הרבים שהוא יצר עם מוטי גולדנר, מרים פטרי, עציון בקר ועוד רבים אחרים.
בן ציון פורת הקדיש זמן רב לתרגומים הקשורים לאנתרופוסופיה, ובכך תרם רבות לקוראי העברית, בהנגישו להם כתבים נוספים של רודולף שטיינר. בתרגום ספר ההתגלות – חזון יוחנן והעבודה הנאמנה שעשה עם מרים פטרי (חברת כיתה בעצמה) במשך 10 שנים, הוא הביא לקוראי העברית ספר חשוב מאין כמוהו על אודות מה שמתרחש ממש בימים אלה ובעתיד.
לא אמנה את כל מה שהוא תרגם כתרומה מכל הלב לישות האנתרופוסופיה, אך הנה חלק מתרגומיו.
מתוך ספריו של ר. שטיינר: חידות הפילוסופיה, הבניין בדורנאך, יחסי קרמה 5, היסטוריה ומציאות של מטריאליזם ומסדר אבירי היכל שלמה – נושא שהעסיק אותו רבות ושהוא חקר במסירות וברצינות שאפיינו את כל פעולותיו. בנוסף תרגם, בין היתר, את הבשורה החמישית מאת פיטר סלג; את כל ההרצאות והכתבים הנפלאים של אדריאנה קוליאס; את הספר שליחותם של רודולף שטיינר ואיטה וגמן לאנושות – ספר שתרם רבות להבנת הקשר הקרמתי בין שטיינר לאיטה וגמן, ואת המאמרים מאירי העיניים של בובי מתרנה על אודות הספרים של שטיינר.
מדור "5 שאלות" בגיליון יולי–אוגוסט 2015 של אדם עולם הוקדש לשיחה עם בן ציון פורת. הנה כמה מילים מאותו ריאיון, שמעידות מעט על אופיו החם והבלתי אמצעי:
אני? "אנתרופוסוף"? אני בכלל לא מתחבר לביטוי הזה, שנשמע לי תמיד נפוח ומתנשא...
אני מעדיף את הכינוי "שוחר האנתרופוסופיה" או "תלמיד".
נכון שיש לי דיפלומות בצבעים הנכונים משוויץ, אז מה? אנתרופוסופיה זה בלב, זה חיים,
כל החיים, כל־כל־כל החיים.
בדף הפייסבוק שלו הוא הגדיר עצמו: "לוחם בצבא הארכי־מלאך מיכאל", וכזה הוא אכן היה.
יהיה זכרו ברוך.
דניאל זהבי
מתוך הספד לזכרו במפגש הכיתה האיזוטרית בקריית טבעון.