ערוץ: תזונה

הכשרות החדשה

אדם עולם - אנתרופוסופיה בישראל

בימים עברו האוכל היה גורם קהילתי ומשפחתי מאחד. היום, כשכל אחד אוכל משהו אחר, האוכל מבדיל ומפריד בינינו. יוטקה הרשטיין תוהה מה אלוהים חושב על ג'אנק פוד כשר. חוץ מידע כללי על חוקי הכשרות ועל מאכלים יהודיים שונים שעליהם כבר נכתב הרבה, אין לי ידע רב אודות אוכל יהודי. לכן אולי פשוט אנסה לכתוב על הכשרות החדשה, שנוצרה עבורי ועבור ... קרא עוד »

ארוחת הבוקר האולטימטיבית

שייק טבעי

חברות שבטיות השתמשו בהם כתרופה למחלות, כאמצעי להגברות האון או כמנחה לאלים. המדע המודרני מגדיר אותם מחדש כמזונות-על, העשירים בחלבונים, ויטמינים ונוגדי-חמצון. כך תכינו מהם שייק. לקריאה לחצו כאן>>> קרא עוד »

על סרטן ותזונה

אדם עולם - אנתרופוסופיה בישראל

מחלת הסרטן היא גורם התמותה מספר אחד בעולם המערבי כיום. במאמר ראשון מתוך שלושה קושר ד״ר מוטי לוי בין התפרצות המחלה וארבעת גופי האדם על פי נקודת מבטה של הרפואה האנתרופוסופית. סרטן היא מחלה שהסיבות להתפרצותה מרובות. לעיתים קרובות שילוב של כמה גורמים יחד יאפשר את הופעתה. כידוע,כיום מחלת הסרטן היא הגורם המוביל בתמותת בני אדם בעולם המערבי, יותר ממחלות ... קרא עוד »

מה קרה לחיטה?

אדם עולם - אנתרופוסופיה בישראל

עייפות, נפיחות, גזים, עצירות, מחלות שונות של מערכת העיכול ואנמיה נקשרים בשנים האחרונות לתזונה המכילה גלוטן. בעוד שהאחרון הפך למרכיב מרכזי בתזונה העולמית, יותר ויותר אנשים בוחרים להוציא אותו מהתפריט. כ-600 מיליון טון חיטה נאכלים בשנה ברחבי כדור הארץ. חיטה ומוצריה מהווים כיום מחצית מהתפריט היומי של האדם הממוצע ומתוך ששת המאכלים האהובים ביותר על בני האדם בעולם המערבי, שלושה ... קרא עוד »

בקרון השקט

אדם עולם - אנתרופוסופיה בישראל

על הרכבת לעיר ללא הפסקה יש לי זמן לחשבון נפש, כל עוד לא אוטרד מצלצולי הפלאפונים. האוכל הוא לא רק באיך מכינים אלא גם באיך אוכלים. אני מתרגשת בזמן שאני עולה על הרכבת שלוקחת אותי לבקר את בני, אדם, בסטודיו שלו בתל אביב. זאת הפכה להיות ההרפתקה הקבועה שלי, של "כפריה" שמבקשת לנשום את האוויר המטונף של העיר הגדולה. ימי ... קרא עוד »