לאכול בחוץ

“צמחי בר למאכל” אורי מאיר צ’יזיק | הוצאת מפה | 98 ש”ח בעברם של רבים וטובים שוכן בית ספר שדה כאבן דרך חיונית. שם לימדו אותנו לטייל ולהגדיר כאחוזי דיבוק כל מה שמבצבץ ומוריק מתחת לרגליים. מאז נרגענו ועכשיו חלק מאיתנו אפילו מעיזים להתרווח ופשוט להינות מההליכה ומהצמחים שבדרך. שמועות אומרות שאפשר גם לטעום מהם, לקצוץ ולטגן. לקריאה לחצו >> ... קרא עוד »

הסוכר מנקודת המבט של מדע הרוח

הסוכר שבדם מאפשר ל"אני" האנושי לאחוז בגוף הפיזי ולפעול באמצעותו. לפיכך, צריכה בלתי מאוזנת של סוכר מביאה לזיהוי של האני עם הגוף הפיזי ויכולה לפתח חשיבה מטריאליסטית, בצד מחלות כמו סרטן וטרשת עורקים. לקריאה לחצו >> גיליון 9 לבריאות דר מוטי לוי קרא עוד »

כל העולם מזנון

אלפי שנים חלפו מאז היינו ציידים-לקטים, אבל בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מעשירים את מטבחם בעלי חובזה, חרדל, חלמית ושומר שנקטפו בשדה. ימי תחילת החורף הם זמן מושלם ללקטן. לקריאה לחצו >> גיליון 9 אוכל טוב אורי מאיר -ציזיק   קרא עוד »

לחם שאור (מחמצת)

משחר ימיה ניזונה האנושות מלחם שאור, שהוכן באמצעות מחמצת, תערובת חמוצה המוכנסת לעיסת הבצק והמים, מתסיסה ומתפיחה אותה. בעבר עברה המחמצת במשפחה מדור לדור, אך גם היום לא מאוחר מידי להתחיל לאפות לחם שאור ביתי. לקריאה לחצו >> גיליון 8 אוכל טוב רן בן דוד קרא עוד »

יוגורט אגוזים

רבים מאיתנו מתקשים לעכל רכיבים שונים בחלב, ואף יכולים להסתדר בלעדיו. על היוגורט קשה יותר לוותר, כי באמת אפשר להרוויח מהחיידקים המועילים שמסייעים בייצורו. יוגורט אפשר להכין גם מאגוזים. רוב סוגי האגוזים, אם תטחנו אותם בבלנדר עם מים, יהפכו למשקה חלבי; אם נניח לחלֵב- האגוזים לעמוד – הוא יתסוס כמו יוגורט. יוגורט האגוזים מתאים גם כרוטב למנות שונות וכבסיס לכל ... קרא עוד »

לבריאות

תזונת האדם והקשר שלה לבריאותו הם מהתחומים המרתקים ביותר כאשר אנו משלבים בין הידע המדעי הפיזי שצברה האנושות במהלך השנים לבין הידע של מדע-הרוח. בסדרת מאמרים המתחילה במאמר הזה ננסה להקיף את הנושא ככל שניתן, ולהפוך אותו נהיר ונגיש לקוראים. לקריאה לחצו >> גיליון 7 לבריאות דר מוטי לוי קרא עוד »

כתיבה מלאת חיים

הקריאה בספר-הבישול של יוטקה הרשטיין דומה להצצה ביומן. הטקסטים שמלווים את המתכונים כתובים בשפה יום-יומית, פשוטה, ישירה וחסרת יומרות ספרותיות, ועוסקים בנושאים אישיים ואינטימיים: מזיכרונות-ילדוּת, דרך שיתוף בחוויות רוחניות ועד תמונה של אִמהּ בחזייה. יוטקה (וכמה נוח לקרוא לה בשמה הפרטי; הקריאה בספר גרמה לי להרגיש כמו חברתה) פותחת את לִבהּ באותה הנדיבות שבה היא חולקת את סודות מטבחה ומטעמיה. ... קרא עוד »